Svennis till Chelsea i höst

Publicerad:
Uppdaterad:

Engelska uppgifter i natt: Frågan är inte om han tar över utan när

LONDON.

Sven-Göran Eriksson är på väg till Chelsea – redan i oktober.

Han har redan hjälpt den ryske ägaren till Chelsea att välja vilka stjärnspelare han ska köpa.

– Det är inte en fråga om Svennis blir Chelseas nya boss utan när, säger en högt uppsatt källa nära Eriksson till tidningen News of the world.

da till chelski? I dag skriver engelska tidningar att Sven-Göran Eriksson lämnar landslaget för att ta över Chelsea till hösten.
da till chelski? I dag skriver engelska tidningar att Sven-Göran Eriksson lämnar landslaget för att ta över Chelsea till hösten.

Nyheten om att Eriksson kan vara på väg över till klubbfotbollen igen kanske redan i höst chockar England.

Multimiljardären Roman Abromovich, den nye ryske ägaren till Chelsea, och svensken möttes för tio dagar sedan i ryssens londonbostad och efter det har Chelsea värvat backen Glen Johnson som först togs ut av Svennis.

Svennis har tidigare nobbat chansen att ta över Chelsea, eftersom han vet att han skulle möta ett enormt motstånd om han lämnade landslaget innan de ens har kvalificerat sig för EM 2004.

Men Svennis första chans kan ändå komma så tidigt som den 11 oktober när England ska spela mot Turkiet i sin sista match.

– Om England kvalificerar sig så kan Sven sluta med känslan att han har lämnat landslagsteamet i bra kondition, säger källan till News of the World.

Bakom nyförvärvet

Ytterligare bevis för Svennis allt ökande inflytande är att nuvarande tränaren för Chelsea, Claudio Ranieri inte ens visste om att 18-årige Johnson värvats från West Ham för 78 miljoner kronor.

Abromovich är också övertygad om att han kommer att få över Inters Christian Vieri, som är en av Sven-Göran Erikssons favoritspelare.

Multimiljardären har även lagt ett dubbelbud på 780 miljoner kronor för att få både italienaren Francesco Totti och brasilianaren Emerson från Roma.

Svennis kontrakt som Englands landslagstränare gäller till 2006 men källor inom FA tror att Svennis redan nu förbereder ett sätt att ta sig ur kontraktet tidigare, skriver The Mail on Sunday och Sunday People.

De skriver också att Svennis ligger bakom Chelseas planerade köp av Blackburns Damien Duff, Southamptons Wayne Bridge och Juventus Edgar Davids.

Men även den som de redan köpt, nämligen Real Madrids Geremi.

65 miljoner per år

Eriksson nya lön lär bli 65 miljoner kronor per år, en löneökning med 45,5 miljoner mot i dag.

Den som väntas ta över engelska landslaget efter Svennis är redan bestämt – det blir Steve McClaren, i alla fall om den nya FA-chefen Mark Palios får bestämma.

Ulrika Häggroth

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN