Juventus om Djurgården: Ingen promenadseger

FOTBOLL

LONDON

Juventus ser på Djurgården med största respekt.

Det försäkrar klubbdirektören Luciano Moggi.

- Det kommer inte att bli någon promenadseger i kvalet, säger Moggi.

Foto: Fabio Capello är inte nöjd med Juventus träningsförluster.

Mäktiga italienska storklubben Juventus blir Djurgårdens motståndare i nästa kvalomgången till Champions League - förutsatt att svenskarna slår ut FBK Kaunas från Litauen i bortareturen.

Juventus klubbdirektör Luciano Moggi, en av de mest inflytelserika personerna i fotbolls-Italien, varnar för att underskatta Djurgården.

- Med tanke på vilka lag vi kommer att möta i Champions League-kvalet kommer det inte att bli några promenadsegrar, sa Moggi i går då lottningen, som ägde rum på Uefas högkvarter i Nyon, var klar.

Oavsett om Djurgården eller Kaunas blir motståndarna tror Moggi att det kan bli tufft.

- Det är båda lag som är underlägsna oss tekniskt, men starka fysiskt och vi får inte ta lätt på vår uppgift, säger Moggi.

Den förra säsongen var en besvikelse för Juventus. I år är ligaguld och Champions Leauge-seger de självklara målen för Juventus.

Inte toppform - än

Men Italiens mesta mästare har en bra bit kvar till toppform. Pavel Nedveds skada och frånvaro under försäsongen har varit ett annat problem.

I just avslutade miniturneringen "Trofeo Tim" förlorade Juventus mot både Inter och Milan.

Enligt italienska rapporter var nye tränaren Fabio Capello allt annat än nöjd efter de dubbla förlusterna mot de främsta rivalerna om ligasegern.

"Juves" försvarsspel såg fortsatt svajigt ut och Fabio Capello vet att allvaret börjar i och med Champions League-kvalet - kanske mot Djurgården.

- När det är dags måste vi vara redo, säger Capello.

"Inte det riktiga Juventus"

Målvakten Gianluigi Buffon håller med men menar att det inte finns anledning till verklig oro inför kvalet.

- Jag är inte orolig för framtiden, inte ens på kort sikt, för kvalet till Champions League. Inget av de lag vi ställt upp med hittills har varit det riktiga Juventus, säger Buffon.

Jennifer Wegerup