”Nu ska vi ta guldet”

FOTBOLL

17-årige debutantens dubbel sätter press på Helsingborg: Ett drömmål

MALMÖ. För mindre än två månader sedan var han på väg till Superettan.

Mot BP sköt Alexander Nilsson, 17, kvar Malmö FF i guldstriden.

– Nu ska vi ta guldet från Helsingborg, säger Nilsson.

För två år sedan blev han Malmö FF:s yngste a-lagsspelare genom tiderna och samma höst gjorde Alex Nilsson, som 15-åring, allsvensk debut.

I söndags fick anfallaren veta att han skulle spela från start mot BP.

Det tog bara sex minuter innan Nilssons första allsvenska mål kom.

BP:s målvakt Kristoffer Nordfeldt trodde att han tippat bollen över ribban, men istället trillade den ned i målgården och en rensning blockerades av Nilsson och in i mål.

– Ett drömmål, säger Nilsson och skrattar.

”Behövde speltid”

Men supertalangens andra allsvenska mål i karriären var inget att skratta åt.

Mitt i den andra halvleken lyfte Joseph Elanga fram en boll som Nilsson hann upp före BP:s Pontus Segerström. Med ett tillslag gav Nilsson sig själv ett avslutsläge och tryckte sedan in bollen vid vänstra stolpen.

– Jag försökte skjuta lågt och hårt. Det gick bra, säger Alex Nilsson som i fjol drogs med skadeproblem och som i början av april i år var och hälsade på hos Superettanklubben Ängelholm.

– Alex behövde speltid och vi har ett samarbete med Ängelholm. Men vi valde att behålla honom här, säger MFF:s tränare Roland Nilsson.

Snabb och stark

Efter skadorna på Edward Ofere och Agon Mehmeti kom turen till Alex Nilsson.

– Han är snabb och stark med bollen. Alex gör en väldigt bra match i dag och är ännu ett bevis på varför vi är ett topplag i år. Bredden är väldigt bra, konkurrensen stenhård och kvalitén på träningarna är högre än i fjol, säger Roland Nilsson.

Trots succén mot BP ligger Alex Nilsson lågt inför hösten.

– Konkurrensen i laget är väldigt hård. Jag ska fortsätta ge allt så får jag se hur långt det räcker, förhoppningsvis får jag spela igen, säger Nilsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF