Zlatan om landslaget: ”Saknar motivation”

FOTBOLL

I morgon samlas landslaget i Stockholm för de två landskamperna mot Bosnien och Vitryssland.

De gör det utan den största stjärnan utav alla.

Zlatan Ibrahimovic tvekar fortfarande kring hans medverkan när EM-kvalet drar igång i höst.

– Om du frågar mig igen efter sommaren och jag känner som jag känner nu så är jag fortfarande inte med, berättar Zlatan i en intervju med magasinet Café.

När det stod klart att Sverige skulle missa VM-slutspelet i Sydafrika började Zlatan Ibrahimovic tala svävande om sin framtid i landslaget och när Erik Hamrén presenterade sin första landslagstrupp i höstas så var det en trupp utan Barcelona-anfallaren.

Saknar motivation för landslaget

Sedan dess har Zlatan tagit en ”time-out” i landslaget och när Sveriges senaste trupp, som ska möta Bosnien på lördag och Vitryssland i nästa vecka, presenterades i förra veckan förklarade förbundskapten Hamrén att han fortfarande inte träffat Ibrahimovic.

– Besked kommer i augusti, förklarade Hamrén.

I en intervju med magasinet Café som kommer imorgon berättar Zlatan själv om sina tankar kring landslaget – och just nu lutar det åt att Hamrén kommer att få ett dystert besked under sensommaren.

– Hade Sverige varit med i VM hade jag nog spelat om jag blivit tillfrågad, men nu är vi inte i VM och jag är inte med i landslagstruppen. Men om du frågar mig igen efter sommaren och jag känner som jag känner nu så är jag fortfarande inte med. Jag saknar motivation, helt enkelt. Och utan motivation gör man ingen nytta, skriver Zlatan till Café.

”Krävs elva Zlatan”

Han förklarar samtidigt att han inte bestämt sig helt och att hans beslut, förutom motivationssvårigheterna, också beror på att han har känt sig sliten.

– Ibland måste man stanna upp och tänka på sin fysiska och mentala hälsa. Det här är mitt tillfälliga val eftersom jag behöver en paus för att få tillbaka motivationen och spelglädjen.

Erik Hamrén har varit tydlig med att hans mål som svensk förbundskapten är att ta en medalj i ett EM eller VM.

Zlatan har en idé om hur det ska gå vägen.

– För att ta medalj i de större sammanhangen krävs det nog elva Zlatan och det har vi inte. Inte just nu. Men det kanske kommer, förklarar han för Café.

ARTIKELN HANDLAR OM