Hyllar fem lagkamrater – men inte Ibrahimovic

FOTBOLL

Villa presenterad som Barças spelare

David Villa klarade i dag läkarundersökningen och presenterades som Barcelonas nyförvärv.

I sitt första uttalande för den nya klubben hyllade anfallaren sina nya lagkamrater.

Eller i alla fall fem av dem.

– Det är alltid svårt att göra mål, men när du har spelare som Xavi, Messi, Busquets, Keita eller Pedro runt dig måste det underlätta för en anfallare, säger Villa.

David Villa klarade i dag av läkarundersökningen och skrev på ett fyraårskontrakt med Barcelona. I den officiella presentationen på klubbens hemsida berättade anfallaren om sina känslor.

– Jag är väldigt glad och stolt över att vara här. Alla skulle vara lyckliga över att komma till en sådan här klubb. Som alla säger, det är det bästa laget i världen, säger Villa.

Nämner fem lagkamrater

28-åringen passade också på att hylla sina nya lagkamrater. Ja, eller i alla fall några av dem.

– Det är alltid svårt att göra mål, men när du har spelare som Xavi, Messi, Busquets, Keita eller Pedro runt dig måste det underlätta för en anfallare.

Villa nämnde varken Zlatan Ibrahimovic eller Bojan som pekats ut som hans främsta konkurrenter om den enda centrala forwardsplatsen i Barcelonas anfall.

Många har frågat sig hur managern Pep Guardiola ska formera anfallet då varken David Villa eller Ibrahimovic naturligt spelar på kanten. De två superstjärnorna kan därför hamna i en direkt kamp om den enda forwardsplatsen i Barcelonas anfall.

”Kommer komplettera Zlatan”

Men lagkaptenen Carles Puyol säger att han tror att de två skulle fungera väldigt bra ihop på planen.

– Villa målsinne kommer att ge oss mycket. Han har också en bra rörlighet och det gynnar vårt spel. Han kommer att passa bra ihop med Ibra och kommer att anpassa sig väl, säger Puyol.

Även klubbens tanke är att utnyttja båda anfallarnas kvaliteter.

– Värvningen av Villa påverkar inte Ibras framtid, sade presidenten Joan Laporta i går.

ARTIKELN HANDLAR OM