”Min energi ligger hos AIK”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-08-23

Förnekar uppgifter om att han är på väg bort

Innan gårdagens match mellan Örebro och AIK läckte det ut uppgifter att Solnaklubbens tränare Alex Miller kunde vara på väg bort från AIK – för att jobba i det skotska fotbollförbundet.

Det dementerar nu ­tränaren.

– De frågade en hypotetisk fråga och jag gav ett hypotetiskt svar. Min energi tillhör AIK.

Det var den skotska tidningen The Daily Record som först publicerade uppgifterna att AIK-tränaren Alex Miller skulle kunna lämna AIK inom en månad för att börja på en tjänst i SFA, skotska fotbollförbundet. Han skulle då jobba med att utveckla unga talanger. Ett jobb som Alex Miller bland annat jobbat med i Hibernian och Liverpool.

Han sa då bland annat:

– Om jobbet handlar om att utveckla ungdomar, bedöma vårt spel och coachning så är jag intresserad.

Inte på väg bort

I går på presskonferensen efter matchen mellan AIK och Örebro dementerade han uppgifterna att han skulle vara på väg bort från Solnaklubben.

– De frågade en hypotetisk fråga och jag gav ett hypotetiskt svar. Min energi tillhör AIK. Managers får höra spekulationer hela ­tiden. Det var det som hände, men jag vet inte varför det kom ut. Men som jag sa, min energi ligger hos AIK att försöka ta dem uppåt i tabellen.

Skulle du säga ja om du fick frågan?

– Nej.

”Inte hört något”

Spelarna i AIK är oförstående när Sportbladet frågar dem om Daily Records uppgifter.

– Jag har inte hört någonting. Inget av det. Det är väl snack som tidningarna håller på med när de ändrar saker och bara skriver. Jag vet inte hur mycket som är sant, säger anfallaren Saihou Jagne.

Är det jobbigt att ta del av de här uppgifterna?

– Det är tråkigt att höra såna uppgifter, men det är sånt som händer i fotbollsvärlden. Folk kommer och försvinner liksom hela ­tiden. Man måste vara förberedd på det.

Har han berättat det för er i laget?

– Nej det har jag inte hört något om.

Följ ämnen i artikeln