Erik Edman: Han är som en jobbig hund

FOTBOLL

HELSINGBORG. Grovjobbare, finlirare och matchvinnare.

Christoffer Andersson var allt i toppmötet med Örebro.

– Han är som en sån där jobbig hund som springer på gröningen och som man aldrig blir av med, säger kompisen Erik Edman.

De har lirat ihop sen de var 15 år. Nu bildar de allsvenskans bästa vänsterkant. Rutinerade bollsäkra tvåvägsspelare.

– Jag trivs jättebra. Framförallt när man har en naturlig vänsterfot bakom som kan gå upp slå bra inlägg. Erik har split vision och ser om han ska passa eller när jag är trängd väljer han ett längre alternativ, säger Christoffer om Erik.

Fantastisk frispark

– Jag tycker att han har en fantastisk potential. Vi spelade i Smålandslaget tillsammans som 15-åringar. Då tyckte jag inte att han var någon bra lirare men som sagt han är en sån där jobbig som aldrig ger sig, säger Erik om Christoffer.

Christoffer gjorde 1–0 med en fantastisk frispark. Kort ansats, höger insida. Skruv över muren och i mål strax under ribban.

– Väldigt skönt att få rätt träff. Jag fokuserade mycket på att löpa fram till bollen som man ska. Man ser hur Ronaldo och de där alltid gör likadant varje gång som de skjuter.

Rasmus Jönssons 2–0 kom efter att Christoffer dribblat bort sin bevakare vid mittlinjen och skickat fram en öppnande djupledspassning.

Jobbar för varandra

HIF gick till paus med en mycket välförtjänt ledning.

Men efter paus fick Örebro komma med i matchen.

– Det är svårt att trumma på i 90 minuter. De vågar behandla bollen mer men jag tycker inte att de skapar så värst många målchanser.

Frågan är vem som ska kunna stoppa HIF?

– Det är inte många lag i allsvenskan som kan spela ut ett lag som jobbar så hårt för varandra som vi gör. Det är kanske Örebro, Elfsborg och Malmö som kan göra det i dagsläget.

– Vi har bra balans i laget. Bra sammanhållning. Alla har tagit flera steg framåt. Stabil backlinje. Det är en kombination av allt. Alla jobbar för varandra, förklarar Christoffer framgången. Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM