”Jag grät när jag kom till Barça”

FOTBOLL

Messi: Var väldigt tufft

Leo Messi är Barcelonas tveklöst största stjärna och kanske hela världens bäste fotbollsspelare.

Men nu berättar argentinaren att han var bedrövad när han flyttade till klubben som elvaåring.

– Det var tufft. Jag var ung och allting förändrades för mig. Jag lämnade mina vänner och mitt land, säger Messi till Barcelonas hemsida.

Leo Messi fick som elvaåring veta av läkare att hans kropp inte klarade av att producera tillräckligt med tillväxthormon. Fotbollstalangen riskerade att stanna i växten om han inte fick rätt medicin.

Betalade medicinen

För att ha råd med det flyttade familjen till Barcelona där den spanska storklubben betalade all läkarvård mot att den lille teknikern spelade för klubben. Nu berättar Messi om det tuffa uppbrottet från hemlandet.

– Det var tufft. Jag var ung och allting förändrades för mig. Jag lämnade mina vänner och mitt land, säger Messi till Barcelonas hemsida.

”Jag grät”

– Men det var mitt beslut att flytta och jag ville uppfylla mina drömmar här. Jag ville spela för förstalaget och det var mitt enda mål. Jag grät, men jag har aldrig övervägt att flytta tillbaka till Argentina.

I dag, tolv år senare, är Messi världens kanske bäste fotbollsspelare och den störste stjärnan i storlaget Barcelona. Nu vill 23-åringen aldrig lämna klubben.

– Det här är mitt hem och jag har allt här. Jag vill stanna här resten av mitt liv.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga