AIK Fotboll

Åtalet om våldtäkt mot AIK:s stjärna Dulee Johnson ogillas

Av: 

Marcus Leifby

FOTBOLL

Dulee Johnson, 26, är en fri man.

När domen i våldtäktsrättegången kom i dag meddelade Solna tingsrätt att åtalet ogillas och att AIK-mittfältaren frias.

Det har gått nästan två månader sedan Dulee Johnson greps av polisen och togs in till förhör, misstänkt för en våldtäkt på en 22-årig kvinna som ska ha ägt rum i maj tidigare i år.

Helt enig tingsrätt

Solna tingsrätt beslutade sig för att häkta AIK-spelaren som suttit bakom lås och bom i häktet fram till i fredags i förra veckan då han försattes på fri fot bara timmar efter att rättegången avslutats.

Frisläppandet var en tydlig signal på tingsrättens kommande dom och i dag meddelade man också att Dulee Johnson frias helt på den enda punkten i åtalet, den som rörde våldtäkt.

Tingsrätten är helt eniga och motiverar sitt beslut så här:

” Tingsrätten finner vid en samlad bedömning att målsägandens uppgifter inte stöds av övrig utredning i sådan grad att hennes uppgifter framstår som så trovärdiga och tillförlitliga att de kan läggas till grund för bedömningen av åtalet. Det är därför inte ställt utom rimligt tvivel att Dulee Johnson tilltvingat sig samlag på det sätt som åklagaren har påstått. Åtalet och målsägandens skadeståndstalan ska därför ogillas."

”Gladast av oss alla”

Advokaten meddelade den friande domen strax efter 11.00 i dag.

– Jag har meddelat domen till Dulee och han är gladast av oss alla förstås. Vi har ju haft inställningen att han har varit oskyldig hela tiden och det är skönt att få det här ur världen nu. Nu vilar han ut hos nära och kära nu och ska ta ställning till hur han ska gå vidare, säger advokaten Michael Lindén.

– Det handlar om att reparera det som går att reparera.

AIK har stängt av Johnson tillsvidare, i avvaktan på dom, och lovat att återkomma med ett besked rörande mittfältarens framtid i klubben i samband med tingsrättens dom.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll