Ribérys nya lön: En halv miljard

FOTBOLL

Kom överens på en bar i Madrid

Enligt tyska bild.de är Franck Ribéry överens med Bayern München om ett nytt femårskontrakt värt 500 miljoner kronor.

Klubben ska ha gjort klart de sista detaljerna med Ribérys rådgivare i baren på spelarhotellet i Madrid där laget laddar för finalen i Champions League.

27-åringen själv var samtidigt på skidresa med det franska landslaget.

Bayern München är just nu i Madrid för att ladda inför lördagens final i Champions League mot Inter. I kväll satt bossarna Uli Hoeness, Karl-Heinz Rummenigge, Karl Hopfner och Christian Nerlinger i baren på spelarhotellet Europa Stars-Tower Hotel med två franska män i sällskap, skriver bild.de.

Fick besked via telefon

Franck Ribérys agenter Alain Migliaccio och Jean-Pierre Bernes hade rest till Madrid för att säkra de sista detaljerna i stjärnans nya avtal. Under kvällen i baren ska parterna också ha nått en uppgörelse.

27-åringen själv är avstängd i finalen och befinner sig istället på skidresa med det franska landslaget som uppladdning inför mästerskapet i sommar. När Ribéry återvände från dagens utflykt i bergen ska han ha fått beskedet om att kontraktet är klart.

Stannar till 2015

I och med uppgörelsen nobbar stjärnan intresse från flera av Europas största klubbar för att stanna i Tyskland. För besväret får 27-åringen en årslön på nästan 100 miljoner kronor i kontraktet som sträcker sig till 2015.

Allt som återstår är för Ribéry att signera dokumentet. Något som förväntas ske på lördag när det franska landslaget reser vidare från lägret i alperna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga