Grahn: ”Har varit lite gliringar”

FOTBOLL

Möter sitt gamla lag i dag

HÄLLEVIK. Tobias Grahn spelade två halva säsonger i Malmö FF och vann SM-guld med klubben.

Han är imponerad av MFF så här långt och tror på en bra match.

– Jag tycker de spelar en frejdig och bra fotboll, säger han.

Mjällbys mittfältsstjärna valde att fipsa med bollen när de andra lagkamraterna tränade ”kvadraten” dagen innan mötet med Malmö.

–  Dagen innan match kör vi lite lugnare och lite individuellt, jag är inte mycket för ”kvadraten”, säger han.

När han nu ställs mot sitt gamla lag säger han att matchen ändå inte är speciell för honom. Bara Joseph Elanga är kvar sedan Grahns tid i klubben

Det är som vilken match som helst. De har bytt nästan hela truppen.

Det gäller att vi spelar vi bra och har marginalerna med oss. Spelar vi dåligt och inte gör inte arbetsinsatsen kan vi torska mot Malmö med 3-4 bollar. Så länge arbetsinsatsen är 100 procent från alla på plan så blir vi inte överkörda av något lag.

Orolig för Malmö

Tobias Grahn bor numera i Malmö och har i veckan fått prata mycket om matchen på Strandvallen i dag.

– Det har varit lite prat och lite gliringar. 90 procent är jättepositiva och kommer fram och snackar. Det är bara positivt, det är inga större problem.

Han tror på en välspelad men tät match.

– Det är olika förutsättningar, de spelar för SM-guld och vi för överlevnad. Men de vill gärna spela fotboll och det vill vi också.

– Slår de inlägg är vi starka. Vi får räkna med att de får målchanser, det är bara att hoppas att vi har marginalerna på vår sida. Vi vet att de är starka i djupled. Vi har inte den snabbaste backlinjen i allsvenskan och kommer inte stå med backlinjen på halva planen.

Tobias Grahn är dock orolig för de fina avslut som präglat MFF den här säsongen.

– Allt de skjuter verkar ju gå in. Men de kan inte fortsätta göra såna mål hela tiden, den matjorden tar slut förr eller senare.

ARTIKELN HANDLAR OM