Ronaldo: Jag har blivit pappa

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Mammans identitet är hemlig och stjärnan ska ha ensam vårdnad

Pappas pojke Även om det inte blivit särskilt många klappar på plan den senaste tiden har Cristiano Ronaldo anledning att applåderas. Han är pappa till en nyfödd pojke.
Foto: Victor R. Caivano/AP
Pappas pojke Även om det inte blivit särskilt många klappar på plan den senaste tiden har Cristiano Ronaldo anledning att applåderas. Han är pappa till en nyfödd pojke.

Cristiano Ronaldo var förkrossad efter att hans Portugal blev utslaget ur VM.

Bara dagar efter uttåget meddelar Real Madrid-stjärnan att han har blivit pappa.

– Det är med stor glädje som jag kan informera att jag har blivit pappa till en liten pojke, skriver anfallaren i ett uttalande.

Ronaldo berättar om sonen på sin Facebook-sida.

Cristiano Ronaldo, 25, gjorde inte ett snyggt uttåg ur VM.

När det stod klart att de blivit utslagna av Spanien blev han först frustrerad på ett tv-team och spottade rätt in i en av kamerorna, därefter stormade han genom mixed zone efter matchen utan att svara på en enda fråga.

Har fått en son

Beteendet gjorde att han blev av med lagkaptensbindeln och dagen efter matchen erkände han hur förkrossad han var över att ha blivit utslagen ur VM.

Nu verkar den portugisiska stjärnan få tröst på hemmaplan, han har nämligen blivit pappa.

– Det är med stor glädje som jag kan informera att jag nyligen har blivit pappa till en liten pojke, skriver han på sin hemsida.

– I en överenskommelse med barnets mamma, som vill hålla sin identitet hemlig, kommer jag att ha ensam vårdnad av min son, fortsätter han.

Född i USA

Enligt portugisiska Correio da Manha ska mamman vara en amerikansk kvinna som födde sonen i början av juni. Pappersarbetet kring vårdnadsfrågan ska vara i full gång och enligt tidningen befinner sig barnet redan hos sin pappa i Portugal.

– Det kommer inte att komma någon mer information om ämnet och jag ber alla att respektera min rätt till ett privatliv, avslutar Ronaldo sitt meddelande.

Fyra kvinnor på fyra nätter

Något som dock – med största sannolikhet – inte kommer att ske.

Brittiska tidningar har redan börjat med matteräkning och kommit fram till att kalkylerna inte riktigt stämmer. Sommaren 2009, efter att Ronaldo sålts av Manchester United till Real Madrid för rekordsumman 960 miljoner kronor, tillbringade bolltrollaren i Los Angeles och Miami. Enligt The Sun hade han då sängsällskap av fyra olika kvinnor under lika många nätter, efter att ha dumpat sin dåvarande flickvän via sms.

Flickvännen bekräftar

Men ingen av dem kan vara mamman, skriver The Sun. Enligt deras beräkningar är barnet avlat i september, när stjärnan redan spelade för sin nya klubb.

Att nyheten skulle vara en bluff och att stjärnans Facebook-konto skulle vara kapat verkar dock högst osannolikt. Både hans management Gestifute och hans flickvän, den ryska toppmodellen Irina Shayk, bekräftar bebisens existens.

”Min pojkvän är nu pappa till en pojke”, skrev modellen tidigare i dag på sin Facebook-sida.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN