”Det är under en klubbs värdighet”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Svarar på Svenssons och Nilssons kritik

PRAG. Trots seger mot Danmark och en EM-finalplats får Håkan Ericson återigen kritik.

Denna gång från Sverige meste landslagsman Anders Svensson och Elfsborgs-profilen Lasse Nilsson.

”Jag och Anders Svensson har kommit fram till att det enda negativa med den här framgången är att Håkan Ericsson är aktuell för A-landslaget”, skriver Nilsson på Twitter.

OS-truppen 1992 – det gör spelarna i dag

Samtidigt som Sverige tog sig till EM-final kritiserades förbundskapten Håkan Ericson. Sveriges meste landslagsman genom tiderna Anders Svensson och Elfsborgs-kollegan Lasse Nilsson riktade under semifinalsegern mot Danmark, via Nilssons Twitter-konto, flera kängor mot förbundskaptenen.

”Jag och Anders Svensson har kommit fram till att det enda negativa med den här framgången är att Håkan Ericsson är aktuell för A-landslaget”, skrev Nilsson och fortsatte:

”Viktor Claesson blir första juvespelaren som inte platsar i landslaget. #håkanrules”.

”Suck it, Håkan!”

Elfsborgs-anfallaren avslutade sedan med att publicera en bild på sig själv tillsammans med Anders Svensson till bildtexten ”Suck it, Håkan!”. En bild som senare raderats.*

När Sportbladet talar med Lasse Nilsson vill han inte kommentera kritiken. Anders Svensson, som gjort 148 landskamper för Sverige och numera även agerar expert i Kanal 5:s sändningar från a-landslagets kvalmatcher, svarar via sms att han inte vill ta fokus från U21-spelarna prestation i EM.

”Killarna, Håkan och alla ledare har gjort en fantastisk insats och hela Sverige stolta. Nu håller vi tummarna i finalen också”, skriver Svensson.

”Har svårt att respektera dem”

Håkan Ericson har tidigare kritiserats hårt från Elfsborgs-håll för petningar av Johan Larsson och nu senast Viktor Claesson. Det är en därför inte helt förvånad förbundskapten som får se den nya kritiken från Lasse Nilsson och Anders Svensson.

– Om Lasse sover godare av det så får han göra det. Han är välkommen. Jag har fått mina gliringar av Lasse Nilsson tidigare. Det är under en klubbs värdighet tycker jag att man tillåter sådant, men jag får acceptera det, säger Håkan Ericson.

Är du trött på det?

– Jag tycker att jag står för respekt. Alla är fria att tycka vad man vill, men sedan är jag väldigt strikt med att ska man ha åsikter så ska man också ha insikter. Och jag tycker inte om att man uttalar sig om människor som man aldrig har pratat med, utan går på andra- och tredjehandsinformation. De människorna har jag svårt att respektera, därför har jag svårt att respektera sådana uttalanden. Jag tar inte åt mig för fem öre.

* FOTNOT: Enligt Anders Svensson togs bilden i ett annat syfte och visste inte då hur den skulle komma att användas.

* TV4, tisdag 20.45: Portugal-Sverige

Det visste du inte om spelarna i U21-landslaget

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.