Qatar kan fråntas VM efter Blatters avgång

avMalin Wahlberg

FOTBOLL

Sepp Blatter, 79, har avgått som Fifa-president.

Nu kan Qatar fråntas VM 2022.

Enligt BuzzFeed ska VM-organisationens ledare ha blivit tillsagda att inte besöka USA på grund av risken att bli gripna.

Foto: TT
Dåvarande Emiren av Qatar, Hamad bin Khalifa, när landet tilldelades VM (2010).

Sepp Blatter var VM i Qatars kanske största beskyddare. Men nu när Fifa-presidenten har avgått kan mästerskapet 2022 vara i farozonen.

Enligt BuzzFeed ska ledare ur VM-organisationen ha blivit tillsagda att inte sätta sin fot i USA på grund av risken att bli gripna av FBI för inblandning i muthärvan.

VM-organisationen förnekar dock källorna och hotar att dra BuzzFeed inför rätta om de påstår annat.

Men enligt sajtens källor ska organisationens ledare ha varit ”rädda” för att Blatter ska sluta eftersom de inte vill att det ska bli någon omröstning om VM 2022.

”Utreds av FBI”

Fifa-skandalen kröp närmare Blatter när New York Times sent under måndagen publicerade uppgifter om att presidentens högra hand, Jerome Valcke, kan vara inblandad.

Om Blatter är inblandad är fortfarande oklart, men enligt ABC News ska presidenten nu vara föremål för en FBI-utredning.

– Nu när folk kommer att vilja rädda sig själva är det förmodligen ett race för att se vem som kommer att vända Blatter ryggen först, säger källan till ABC.

ARKIV: Läs Sportbladets granskning – på plats i Qatar

ARTIKELN HANDLAR OM