”Känner inte igen svenska spelarna”

avMartin Tolén

Publicerad:

Landslagsveteranens utspel: ”Måste fråga om honom...”

Lars Jacobsen.
Foto: AP
Lars Jacobsen.

Zlatan Ibrahimovic är den store stjärnan.

Men där bakom?

– Förr kände jag igen hela startelvan, det gör jag inte längre, säger danske högerbacken Lars Jacobsen till Ekstrabladet.

Fylledansken: ”Jag har dödat min bäste vän – min kärlek att gå på fotboll”

Lars Jacobsen, 36, har mött svensken förr.

Högerbacken var med både i skandalmatchen 2007 – när en supporter attackerade domaren – och i VM-kvalet 2009 när Danmark slog ut Sverige i gruppen.

”Känner igen färre spelare”

I morgon är Jacobsen aktuell för en startplats till höger i Morten Olsens backlinje, men det finns ett bekymmer – 36-åringen känner inte igen de svenska spelarna.

– Jag känner igen färre spelare nu än tidigare. Förr kände jag igen hela startelvan, det gör jag inte längre, säger Jacobsen till Ekstrabladet.

Från att under tidigare år haft stjärnor som Fredrik Ljungberg (Arsenal), Henrik Larsson (Barcelona) och Olof Mellberg (Juventus) i startelvan så har Erik Hamréns landslag spelare i mindre klubbar som RB Leipzig (Emil Forsberg), Panathinaikos (Marcus Berg) och Trabzonspor (Erkan Zengin).

– Därför måste jag kolla på mer dvd än vanligt. Det är främst de svenska yttrarna som jag sätter mig med Peter Bonde (assisterande tränare) och kollar klipp på. Han har alla detaljer om de svenska spelarna på sina dator och kan snabbt hitta 15-20 relevanta klipp för mig, säger Jacobsen.

Ska ta hjälp av Foppas klubbkamrat

Sportbladet har tidigare avslöjat att Emil Forsberg och Jimmy Durmaz förväntas starta på kanterna och Jacobsen ska ta till intern hjälp för att få stopp på "doldisarna".

– Min känsla är att jag kommer spela mot Forsberg. Därför är det naturligt att höra lite med Yussuf Poulsen om honom. De är klubbkamrater i Leipzig och han vet hur Forsberg vill spela och hur han kommer att försöka hitta sina medspelare.

Fylledansken: ”Jag har dödat min bäste vän – min kärlek att gå på fotboll”

Publicerad: