Svaret: "Lennart ditt j-a tryne"

Uppdaterad 2015-07-06 | Publicerad 2015-07-05

Nilla Fischer och Lisa Ek svarar på Johanssons utspel

Lennart Johansson gick till attack mot professionalismen inom damfotbollen.

Nu får han skarp kritik mot damfotbollsprofiler.

"Lennart ditt j-a tryne!, skriver Lisa Ek som nyligen slutade spela för allsvenska Göteborgs FC.

Det var till sajten news55.se som före detta Uefabossen Lennart Johansson gick till skarp kritik kring vad han tyckte var ett damlandslag på ett sluttande plan. Han menade att vi tappat vårt försprång och kritiserade de svenska spelarnas professionalism.

– Jag undrar om de försöker tillräckligt mycket, om det är tillräcklig professionellt i av­seende att tränar de verkligen så som de bör göra? Lyssnar de ordentligt på de coacher vi har haft? Är de mentalt inställda på att göra en i­nsats? frågar sig J­ohansson och lägger till:

– Vi får börja ställa krav på dem som ska ställa upp i professionella sammanhang.

”Det GÅR INTE om man inte vill"

Nu får han ordentligt mothugg:

"Ja du Lennart Johansson, du kanske ska komma och kolla på hur vi tränar i en vecka, i stället för att sitta och gissa..", skriver landslagsbacken Nilla Fischer på Twitter.

Än hårdare attackerade Lisa Ek, mångårig allsvensk spelare i bland annat Rosengård och Göteborg FC.

"Jag vet. Jag vet. Låt han va. Jag hade låtit han va om det inte hade varit söndag, dålig sömn å lättirriterad", skrev hon och la upp en bild med texten:

"Lennart ditt j-a tryne! Folk har tränat 2 pass om dan senaste 10 åren å samtidigt jobbar, vissa upp till 100%. Det GÅR INTE om man inte vill det tillräckligt mycket. Förvånar mig att vi inte tagit bättre tillvara på herrfotbollen efter VM-58 när vi låg i framkant.", skriver hon.

LÄS OCKSÅ: Kristoffer Bergström: "Utspelet är oprofessionellt"