”United ville att jag skulle lämna”

avJohanna Frändén

PARIS. Angel di María är på plats i Paris och vad ambitionen med den nya klubben är råder ingen tvekan om. Det var en viss turnering som dök upp i snart sagt varje svar när argentinaren presenterades.

– Jag är här för att hjälpa klubben att vinna Champions League, säger di María.

Upprepade gånger.

Vid en välbesökt presskonferens på det parisiska lyxhotellet Shangri La presenterades så till slut Ángel di María som Paris Saint-Germain-spelare.

Efter en utdragen följetong där argentinaren varit ”nästan klar” i flera veckor var det ett påtagligt nöjt nyförvärv som slog sig ner vid podiet i den överdådiga pressalen en frispark från Eiffeltornet.

– Klubben har försökt få hit mig i flera år och jag är glad att det blev så till slut. Jag kommer att bidra med det jag kan till gruppen, jag såg flera av PSG:s matcher förra året och jag ska göra vad jag kan för att vi ska kunna vinna Champions League, säger Angel di María.

”Lämnade för att United ville”

Han lämnar Manchester United, dit han gick från Real Madrid förra sommaren för 680 miljoner kronor, efter bara en säsong. Men di María menar att initiativet inte kommer främst från honom.

– Det var inte bara jag som ville lämna, klubben beslöt att sälja mig. Av olika anledningar blev det så här, men det tillhör dåtiden, jag är jätteglad att vara här. Jag vill vinna Champions League för första gången i klubbens historia och för andra gången själv, säger di María som var med och tog hem Real Madrids tionde europatitel, ”la Décima”, under Carlo Ancelottis styre 2014.

Deltar inte i ligapremiären

Mycket tyder på att di María får bilda ett tremannaanfall med Edinson Cavani och Zlatan Ibrahimovic, men några diskussioner om vilken position han ska spela på har han ännu inte haft med PSG:s tränare Laurent Blanc.

– Jag har bara varit här i två dagar, men jag spelar där han vill. Jag vlll gå ut och bidra med det som Ibra och Cavani bidrar med, för att nå de höga målsättningarna och vinna Champions League.

Efter ett flera gånger återkommande mantra om förhoppningen att vinna Champions League med sin nya klubb fick di María också frågan hur han ser på Ligue 1 och ursäktade sig en aning.

– Jag har bara pratat om Champions League nu, eftersom jag bara fick frågor om det. Ligan är jätteviktig också förstås.

Angel di María har ännu ett par veckors rehabilitering kvar av en lårskada han ådrog sig under Copa America tidigare i somras och kommer, liksom Zlatan Ibrahimovic som är knäskadad, inte att delta i fredagens ligapremiär borta mot Lille.

ARTIKELN HANDLAR OM