Gais räddade poäng i sista sekunden

avJasmin Frljevic

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

Förra omgången avgjorde det mötet med Degerfors på tilläggstid.

I dagens möte med Östersund räddade Moensa en poäng i matchens absoluta slutskede.

Det var Gais första poäng mot Östersund på fem möten.

Mötet mellan Gais och Östersund var det femte mellan lagen. Inför mötet på Gamla Ullevi hade Gais fyra raka förluster mot gästerna från Östersund. Och efter dagens match är Östersund fortsatt en svår nöt att knäcka för Göteborgslaget.

Douglas Bergqvist gav Östersund ledningen i matchminut 82 när han tryckte in bollen efter en hörna slagen från vänster.

Det såg länge ut att bli matchens enda mål men som Degerfors fick erfara i den förra omgången ska Gais aldrig räknas bort.

Efter det tryckte hemmalaget på men lyckades aldrig få hål på Aly Keita innan matchens absoluta slutskede.

Vid en hörna i den tredje tilläggsminuten satsade Gais allt framåt och tryckte upp målvakten Vahio. Men det var Malkolm Moenza som fick hoppa upp helt ostört och trycka in kvitteringen i matchens sista sekund då domaren valde att blåsa av matchen direkt på efterföljande avspark.

J-Södra upp i serieledning

Matchen mellan Jönköpings Södra och IFK Värnamo skulle ha spelats på Värnamos hemmaplan Finnvedsvallen men Svenska Fotbollsförbundet bedömde skicket som ospelbart. Då fanns alternativen att flytta matchen och spela i Borås eller Växjö. Men då kom lagen överens om att byta datum för sina respektive hemmamatcher.

Fredrik Olsson gav det nya hemmalaget ledningen tidigt i den första halvleken när han elegant lobbade bollen över Björn Åkesson i gästernas mål. Men efter dryga halvtimmen snurrade Dzenis Kozica upp hemmaförsvaret på högerkanten och lyfte in bollen till Pär Cederqvist som nickade in kvitteringen.

Men det var hemmalaget som skulle få det sista ordet. Inhopparen Ronny Sabo tog emot ett långt inlägg vid den bortre stolpen och vek in mot straffpunkten och tryckte distinkt in segermålet för sitt J-Södra.

I och med segern har J-Södra tagit tre segrar av tre möjliga och är topptippade J-Södra leder Superettan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM