”Såg ut som jag satt på en begravning...”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Hamrén dagen efter segern: Alla lojala mot Zlatan

1 av 2

Erik Hamrén mötte pressen efter några timmars sömn och mycket firande av EM-platsen.

58-åringen hoppades ändå att han såg piggare ut än efter 2-2-matchen.

– Min fru sa att det såg ut som jag satt på en begravning på presskonferensen efter matchen, säger Hamrén.

Foto: BILDBYRÅN

Det var mycket press som släppte från Erik Hamréns axlar efter att EM-platsen var säkrad. Men det märktes inte på presskonferensen efter matchen tyckte 58-åringens fru.

– Jag var rätt slut på presskonferensen, min fru tyckte att det såg ut som om jag satt på en begravning på presskonferensen och det gjorde det säkert för det tar på krafterna med en sådan match. Det kändes inte som någon begravning dock, säger Erik Hamrén.

Hamrén hann ändå göra ett rejält avtryck under presskonferensen med sin kritik mot den svenska mediakåren. Dagen efter förklarar förbundskaptenen det hela som ett skämt.

”Var med glimten i ögat”

– Jag hoppas att ni förstår att det var med glimten i ögat men jag vet inte hur det såg ut eftersom jag såg ut som på en begravning. Men vi kallades det sämsta landslaget någonsin och då är det fantastiskt att vi gått till EM. Vi måste också få komma med lite pikar ibland.

Laget flög hem till Sverige direkt efter matchen och firade avancemanget med pyttipanna på hotellet innan spelarna släpptes ut i stockholmsnatten för att festa.

– Jag var väldigt kort i natt. Jag sa i stort sett bara tack för de var sugna på att gå ut och fira. Då ska man inte snacka massa strunt. Jag tackade för en fin samling och inte minst prestationerna.

Med EM-biljetten säkrad är också Erik Hamrén tydlig med sin kanske största triumf under tiden som förbundskapten: Zlatan Ibrahimovics lyft i landslaget.

– Hela min inställning när jag blev förbundskapten var att försöka göra allt för att utnyttja en sådan världsstjärna som han är. Att få honom att leverera som han gjorde i klubblagen då. Där har jag berömt Zlatan väldigt mycket för hans sätt att ta enormt stort ansvar för laget men det är också tvärtom där gruppen är väldigt, väldigt duktig och enormt lojal där de gör allt för att han ska få möjligheten att lysa. Gruppen vet också om att det är han som avgör matcherna. Vi har fått till en väldigt bra kemi i gruppen där det är ge och ta från alla. Det är en anledning till att det blivit så bra. Zlatan är väldigt, väldigt duktig på att ta ansvar för laget och då ger laget också tillbaka.

Vägrar kommentera Wendt

Sverige fortsätter nu ladda för EM under januari där Finland blir en av motståndarna under lägret som är reserverat för spelare från de nordiska ligorna. Sedan fortsätter Hamréns planering fram mot mästerskapet i Frankrike nästa sommar.

Onsdagens presskonferens avslutades dock mindre muntert när förbundskaptenen konfronterades med uppgiften att Oscar Wendt tackat nej till landslagsspel efter att tidigare återkommande petats av Hamrén.

– Jag har ingen kommentar till det.

Publicerad: