Nya uppgifter placerar Mushekwi i Danmark

avRasmus Senator

Sönderjyske visar intresse för Djurgårdens succéman

Nyasha Mushekwi i Dif-tröjan.

Turerna kring Nyasha Mushekwis tycks aldrig ta slut.

I dag uttalade sig forwardens agent om att en flytt till Danmark kan vara aktuell.

– Sönderjyske är på väg mot någonting stort som han gärna vill vara en del av, säger Nyasha Mushekwis agent Denis Celebic till tipsbladet.dk.

Nyasha Mushekwi, 28, är hett eftertraktad efter succévåren i allsvenskan.

För en månad sedan bekräftade Djurgårdens sportchef Bosse Andersson att den zimbabwiska forwardens lån inte skulle förlängas.

Nu placeras "Super-Mush" i Danmark och Sönderjyske.

– Jag känner till honom och det är en spelare vi har på radarn men i dagsläget finns inga konkreta bud. Eftersom han gjorde så många mål i Djurgården hade han säkert kunna förstärka anfallet, säger Sönderjyskes sportchef Hans-Jørgen Haysen till tipsbladet.dk.

"Kommer gärna till Danmark"

Mushekwis kontrakt med den sydafrikanska klubben Mamelodi Sundowns går ut nästa sommar. Då klubben har förbrukat sin kvot av utländska spelare har anfallaren hamnat i frysboxen och enligt uppgifter är han nu i hemlandet och tränar på egen hand.

Efter succén i Djurgården med 12 mål på 21 matcher har han placerats i sydafrikanska Orlando Pirates och klubbar i Turkiet.

Men Mushkwis agent Denis Celebic bekräftar att en övergång till Danmark kan vara aktuell.

– Sönderjyske visar intresse. Nyasha kommer gärna till Danmark och Sönderjyske är på väg mot någonting stort som han gärna vill vara en del av, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM