Skadekris i United inför stormatchen

avMoa Bjurner

Tolv spelare på skadelistan inför Arsenal-möte

Stormatch i Premier League på lördag: Arsenal mot Manchester United.

Och stora, stora skadebekymmer för Uniteds manager Louis Van Gaal.

Tolv spelare – bland annat stjärnan Angel Di Maria – riskerar att missa matchen.

Landslagsuppehållet blev jobbigt för United. Flera av lagets spelare har skadeproblem efter landskamperna.

Bland annat Angel Di Maria som fick en ordentlig smäll på ankeln av den förre lagkamraten Nani (nu i Sporting).

Läkarna försöker att dämpa oron kring mittfältarens eventuella skador. Han har fått sin fot röntgad efter smällen, men ett konkret läkarutlåtande på hur Di Marias fot klarade sig har ännu inte kommit.

– Vi tror inte att det är någon seriös skada. Men det var en tuff smäll, en tung knock. Det skadade huden en aning. Så vi var tvungna att undersöka och utvärdera situationen, sa Argentinas förbundskapten Tata Martino efter matchen mot Portugal.

Manchester Uniteds hemsida skriver laget att det inte är säkert att Di Maria kan komma till spel.

Chans för andra spelare

Även om Angel Di Maria skulle kunna spela mot Arsenal har laget en gedigen skadelista vilket kommer att sätta press på spelare som inte vanligtvis får mycket speltid. Det poängterar huvudskadade Luke Shaw till ESPN.

– Jag tror att det är dags för spelarna att tagga till. Spelare som inte får så mycket speltid, som är frustrerade på bänken, kan komma in i en stormatch som den mot Arsenal som alla vill spela.

Och Van Gaals lag har inte haft den lättaste inledningen på säsongen, med mycket skador och ligger på en sjunde plats i tabellen just nu.

– Det är inte lätt. Även jag har varit borta med skador, en del andra backar har också varit det. Det är inte lätt och det är svårt att vända just nu, men förhoppningsvis kan vi få så många som möjligt tillbaka och bara jobba vidare, säger mittbacken Chris Smalling till ESPN.

Arsenal har fyra långtidsskadade spelare på sin skadelista. Laurent Koscielny, Mesut Özil, David Ospina och Matheiu Debuchy. De förväntas alla vara borta minst en eller två månader till. 

Ett glädjebesked för Arsenal är att Olivier Giroud är tillbaka efter det benbrott han fick i en match mot Everton i slutet på augusti.

FOTNOT: Matchen spelas 18.30 på lördag.

ARTIKELN HANDLAR OM