Ligue 1

Kollegans Tarzan-pik mot Laurent Blanc

Av: 

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovics spel har ännu inte lossnat efter skadan.

Montpellier-tränaren Rolland Courbis menar att det är upp till Laurent Blanc att få ordning på svenskens spel.

– Det går inte att bara skrika ”Jag är Laurent Blanc Tarzan” för att få Zlatan i form, säger Courbis.

Gordon Scott som Tarzan 1958.

Zlatan Ibrahimovic har den senaste tiden kritiserats i fransk press för sina insatser på fotbollsplanen. Sedan svensken kom tillbaka från skadan har målfabrikationen inte varit densamma och runt hörnet väntar årets viktigaste match, åttondelsfinalen mot Chelsea i Champions League.

”Hans enda hopp”

När fransk press rapporterar att Laurent Blanc kan vara inne på sin sista säsong som PSG-tränare menar tränarkollegan Rolland Courbis i Montpellier att Blanc får sätta sin tillit till sin svenske stjärna – men att han också har ett eget ansvar.

– Om de ska ha en chans att slå Chelsea så är det om Zlatan spelar som bäst. I dag är Laurent Blancs enda hopp att den fantastiske Zlatan kommer tillbaka i form. Huruvida det kommer att hända vet jag inte, säger Courbis enligt Le10Sport.

Ödesmatch mot Chelsea

PSG parkerar i dagsläget på en tredjeplats i den franska ligan, med två poäng upp till Lyon. Courbis menar att även den franska ligatiteln är i farozonen om det inte blir ordning på Zlatan.

– Men det är inte bara för Laurent att trycka på någon knapp, att slå sig på bröstet och skrika ”Jag är Laurent Blanc Tarzan” för att få Zlatan i form. Om inte Laurent kan få Zlatan i form kommer säsongsavslutningen att bli väldigt tuff för PSG, säger Montpellier-tränaren.

Den franska storklubben möter Chelsea den 17 februari.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ligue 1