AIK Fotboll

AIK sålde 9000 biljetter på en timme

Av: 

Samuel Abrahamsson

FOTBOLL

Derbyt mot Hammarby kan slå rekord

AIK och Hammarby har inte mött varandra sedan 2009. Nu blir det publiksuccé när lagen möts i svenska cupen den 7 mars. Just nu är 25 000 biljetter sålda till derbyt.

– Vi sålde nästan 9000 biljetter den första timmen i dag, säger Lasse Pettersson, arrangemangsansvarig i AIK.

Det var länge sedan som svenska cupen kändes riktigt het. Men nu kan publikrekordet för cupen slås, det nuvarande är från cupfinalen 1944 som drog 35 087 åskådare.

Men om en dryg månad tar AIK emot Hammarby i svenska cupens gruppspel. Matchen spelas på Friends arena med en kapacitet på 50 000 platser till vardags, men nu är mittenetaget stängt på grund av ombyggnad så arenan tar 40 000 till cupderbyt.

– Vi har sålt ungefär 25 000 biljetter just nu och vi sålde nästan 9000 den första timmen under morgonen, säger Lasse Pettersson, arrangemangsansvarig i AIK till Sportbladet.

Hoppas på 35 000

Under onsdagen öppnade försäljningen till Hammarbyklacken upp och de såldes slut direkt.

– Vi sålde slut på Hammarbyklacken på en halvtimme och de sista till AIK klacken sålde vi också slut på i dag. Där var de flesta redan sålde till de som har årskort och är medlemmar i klubben.

Är du överraskad över trycket?

– Lite överraskad är jag såklart, men jag förstod att det var hårt tryck då många har frågat och hela etage ett är i princip utsålt nu. De biljetter som finns kvar är främst på etage tre. Men det är mycket billiga biljetter där för både barn och vuxna.

Hur mycket folk hoppas ni nu på?

– Med en månad kvar känns det som vi lätt slår 30 000 och kanske till och med 35 000, för får vi in det så är vi fruktansvärt nöjda, det är ändå en match i svenska cupen i mars.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll