”MFF har Champions League att tänka på”

FOTBOLL

NORRKÖPING. AIK besegrade Norrköping, samtidigt som Malmö förlorade mot Djurgården.

Nu lever den allsvenska guldstriden i högsta grad.

– Malmö har Champions League att tänka på, och om de tappar det minsta fokus i allsvenskan är vi där, säger AIK:s Alexander Milosevic.

AIK gjorde sitt mot Norrköping och besegrade östgötarna med 4-2 på Nya Parken. Sedan satte sig AIK-spelarna på bussen och på väg hem till Stockholm fick de se Djurgården besegra serieledande Malmö. Ett resultat som innebär att AIK knappar in på MFF, men trots det var det rätt återhållsam glädje i AIK-lägret.

– Det är inte som att vi vunnit något, men det är bra att Malmö tappar poäng. Det är många matcher kvar och vi måste fokusera på vårt, och inte tänka för mycket på Malmö, säger AIK:s mittback Alexander Milosevic.

”Hejade inte”

Det kan inte vara ofta du hejar på Djurgården?

– Jag hejade inte på dem i dag heller.

Inte?

– Det var sak samma för mig.

Men du måste väl ha velat att Malmö skulle tappa poäng?

– Det är kul att Malmö förlorade, men sedan funderar jag inte mycket på att det var Djurgården som vann, säger Milosevic och skrattar.

Skiljer fyra poäng

I och med Malmös förlust skiljer det nu bara fyra poäng lagen emellan.

– Malmö vet att vi jagar dem. De har sitt Champions League att tänka på och om de tappar det det minsta fokus i allsvenskan är vi där. Sedan får man inte glömma Elfsborg heller. Det är också ett riktigt bra lag, säger Milosevic.

Hur tror du MFF:s Champions League-spel kommer påverka dem?

– Självklart sitter det i deras huvuden. Det är stora matcher de att kommer spela och kanske tappar de fokus i allsvenskan. Men då kommer vi som sagt vara där, säger Milosevic.

ARTIKELN HANDLAR OM