IF Brommapojkarna

In i Hall of Fame på sin födelsedag

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

”Jag talade med hans fru i går”

Pontus Segerström.
Pontus Segerström.

På tisdagen skulle Pontus Segerström ha fyllt 34 år.

Cancern berövade honom den dagen.

Nu hyllar Brommapojkarna sin hjälte.

Pontus Segerström blev bara 33 år gammal. Den 13 oktober kom chockbeskedet att Brommapojkarnas lagkapten avlidit i cancer.

”Saknar och tänker på dig”

På tisdagen skulle Segerström ha fyllt 34 år och det är många som skänker sina tankar åt honom och hans familj via sociala medier.

”I dag skulle du fyllt 34. Jag tänder ett ljus för dig, tänker på många av våra minnen tillsammans. Glädje & tårar, kärlek & ilska”, skriver förre lagkamraten Nicklas Bärkroth.

”Grattis på födelsedagen kapten Segerström. Vi är många som saknar och tänker på dig. Gone but never forgotten”, skriver Bojan Djordjic.

Brommapojkarna har också valt att hylla Segerström lite extra på tisdagen. Av en slump hölls klubbens årsmöte under kvällen och då annonserades att Pontus Segerström väljs in i klubbens Hall of Fame.

”Måste blicka framåt”

”Pontus Segerström (försvarare) – Pontus, eller ”Riddarn” symboliserar mycket av BP, som lagkapten och ledare, men också som utlandsproffs och återvändare för en andra längre period i BP. Pontus gjorde hela 245 matcher i BPs A-lag, och 8 mål, under säsongerna 1998-2004 respektive 2010-2014. [Med det ligger Pontus på andra plats i BPs maratontabell över spelade A-lagsmatcher.] Under ”mellanperioden” var Pontus utlandsproffs i danska Odense BK och norska Stabaek. Sammanlagt blev det 32 junior- och pojklandskamper. Postum utnämning, efter Pontus tragiska bortgång i oktober 2014, till följd av sviterna efter en hjärntumör”, skriver klubben.

Sportbladet talade med klubbdirektören Ola Danhard, som var med och valde in Segerström, tidigare under tisdagen.

– Tankarna går men samtidigt måste vi blicka framåt. Men jag talade med hans fru i går kväll. Det blir givetvis en extra påminnelse att vi vet att det är hans födelsedag och första året blir det lite extra. Så är det. Våra tankar går först och främst till hans familj. Det är ändå de som lever med det här ständigt, säger Danhard.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IF Brommapojkarna

Pontus Segerström

Superettan