Allsvenske tränaren lämnar omedelbart

FOTBOLL

Ljung slutar i Örebro – klar för Gais

Per-Ola Ljung lämnar tränaruppdraget i Örebro.

I stället tar Alexander Axén över, uppger klubben på sin hemsida.

Ljung är samtidigt klar som ny tränare för Gais.

Foto: Alexander Axén.

Per-Ola Ljung, 46, tog över Örebro efter sparkade Sixten Boström under sommaren 2012. Ljung ledde laget till två raka segrar direkt men lyckades inte hålla ÖSK kvar i allsvenskan.

Men det blev bara ett år i Superettan. Ljung och Örebro tog sig omgående upp till allsvenskan igen – och i slutet av mars valde skåningen att krita på ett nytt treårskontrakt som skulle löpa ut 2017.

Eget initativ

Men nu väljer tränaren att lämna Örebro. Klubben uppger på sin hemsida att privata skäl är anledningen till avhoppet.

När tränaren tog över var planen att familjen skulle följa med till Närke. Så har det inte blivit utan Ljung har fortfarande familjen boende i Helsingborg, skriver Nerikes Allehanda.

Nu har han på eget initiativ valt att säga upp sig – och blir ny tränare i superettans krislag Gais. Göteborgsklubben bekräftar den nye tränaren på sin hemsida.

Göteborgs-Posten skriver att det betydligt kortare pendlingsavståndet till Göteborg jämfört med Örebro är ett skäl till Ljungs nya uppdrag.

– Glad över att ÖSK har blivit en organisation som utöver sportsliga resultat ser till individens behov. Mina personliga förutsättningar har förändrats, nu är det jag som söker en annorlunda balans i mitt och min familjs liv, säger Ljung till Örebros hemsida.

Axén tar över

Ersättare i Örebro blir Alexander Axén, som går från rollen som spelarutvecklare till huvudtränare. Axén har tidigare i karrireän varit ansvarig för just Gais.

– Tråkigt att Peo lämnar men jag och övriga inom teamet är redo, säger ”Alec”.

Örebro ligger elva i allsvenskan.

ARTIKELN HANDLAR OM