Svensk doldis klar för Premier League

Foto: Jonas Olsson, NEC, får rött kort.
FOTBOLL

Den 25-årige mittbacken Jonas Olsson ser ut att bli nästa svensk i Premier League.

På fredagen genomgick han den medicinska undersökningen hos West Bromwich.

– Det är inte helt klart än, några personliga detaljer återstår, säger Olsson till sportbladet.se.

Jonas Olsson, 25, lämnade Landskrona sommaren 2005 för spel i NEC Nijmegen i den holländska förstaligan.

Nu tar han nästa kliv på karriärstegen och flyttar till engelska Premier League och nykomlingarna West Bromwich Albions.

– Jag har alltid sett Premier League som drömligan, och få möta United, Liverpool och Chelsea, säger Olsson direkt efter att han landat hemma i Holland igen.

För Holland är fortfarande hemma, om än bara för några timmar framåt.

– Jag hoppas och tror att allting blir klart i morgon förmiddag. Klubbarna är överens, det är bara några detaljer som återstår.

Står över i Holland

Då det nya kontraktet, när det väl är påskrivet, börjar gälla först på måndag var det tänkt att den tuffe mittbacken skulle medverka i Nijmegens lördagsmatch mot De Graafschap.

– Jag har pratat med tränaren och förklarat att det kan vara svårt att koncentrera sig på match, så vi kom fram till att jag ska stå över.

I stället ser det ut som att Olssons nästa match blir på hans nya hemmaarenan The Hawthorns när West Bromwich tar emot West Ham om två veckor.

– Nu är man där man vill vara och vad jag har sett av laget så har de spelat bra. De har förlorat två matcher med uddamålet men ändå försökt rulla bollen längs backen och inte spela så stereotypt för nykomlingar. Jag tror det ska passa mig.

Kostar tio miljoner

Enligt West Bromwich hemsida betalar klubben motsvarande 9,4 miljoner kronor för svensken, en summa som kan öka beroende på antal matcher han spelar och om West Bromwich hänger kvar i Premier League.

– Målet som nykomling är såklart att hålla sig kvar och jag tror det finns bra möjligheter för det, säger Olsson till sportbladet.se.

ARTIKELN HANDLAR OM