AIK Fotboll

”Låten var ett skämt”

FOTBOLL

Martin Mutumba rappar om marijuana på Youtube: Förstår att det blir snack om det här

AIK:s nyförvärv Martin Mutumba har hamnat i blåsväder direkt.

Under artistnamnet ”M9” har han spelat in låten ”Mary Jane”, en hyllning till marijuana som nu cirkulerar på internet.

– Jag gjorde låten på skämt. Jag hoppas att folk fattar att man inte kan röka på om man spelar fotboll på den här nivån, säger han till Sportbladet.

Martin Mutumbas låt på Youtube tidigare i går. Senare på kvällen togs filmklippet bort från sidan.

Martin Mutumba slog igenom i AIK som 17-åring och blev genast en kultfigur i AIK-leden, dels för sin talang men också för sin sköna stil och hiphop-låtarna under artistnamnet ”M9”.

Tre år i Finland

Men efter ett allvarligt benbrott bromsades karriären upp och han lämnade klubben för Inter Åbo 2005. Efter tre år i den finska ligan och en säsong i Väsby blev han klar för en comeback i AIK i mitten av november.

Men bläcket på tvåårsavtalet har knappt hunnit torka förrän Martin Mutumba skapar rubriker igen.

I oktober spelade han in en låt med namnet ”Mary Jane”, namnet är en omskrivning för marijuana som använts i hiphop-kretsar under många år och låten handlar kort och gott om att röka marijuana.

Togs bort från Youtube

”Mary Jane” cirkulerar sedan dess på internet och fanns fram till i går natt upplagd på Youtube, då den togs bort.

– Jag förstår att det blir snack om det här, men det var bara ett skämt. Jag gjorde låten för att skoja med människor som röker. Jag har skitmånga kompisar som röker. Man får ta låten med en nypa salt. Skulle du lyssna på alla mina texter skulle du tro att jag är den största gangstern någonsin, säger Martin Mutumba när Sportbladet träffar honom i Rinkeby i går.

Du röker alltså inte marijuana?

– Nej, nej. Många tror väl det, men jag har aldrig gjort det i hela mitt liv. Jag är fotbollsspelare. Jag hoppas att folk fattar att man inte kan röka på om man spelar fotboll på den här nivån.

Hur tror du AIK reagerar?

– Ja, hittills har jag inte hört någonting. Men de följer mig varje dag och min tränare Micke Stahre, som följde mig i Väsby hela förra året, vet vilken seriös fotbollsspelare jag är. Jag skulle inte hinna röka och vara fotbollsspelare också. Och jag har inte rånat banker och jag har inte dödat nån. Alla förtjänar en andra chans.

Inte rappare längre

Martin Mutumba påpekar att han spelade in låten innan han skrev på för AIK, och säger också att hans tid som rappare är över.

– Det var i oktober jag gjorde de sista låtarna. Efter det, när jag skrev på för AIK, visste jag att jag måste akta vad jag säger. Många fans har frågat varför jag inte gör några låtar om att jag spelar i AIK igen. Men nä, det är inte jag. Jag är inte rappare, jag är fotbollsspelare. Nu har jag äntligen kommit dit jag vill vara, till AIK. Nu är jag bara fotbollsspelare och ska koncentrera mig på det.

Det kommer att bli några livade dagar för dig efter det här ...

– Ja, men det är lugnt. Jag är van vid att det är ganska livat kring mig.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

AIK Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll