”Hammarby har problem med hörnor...”

FOTBOLL

AIK-stjärnans psykning mot Rami inför derbyt

Foto: Vill utnyttja Hammarbys svagheter Nils-Eric Johansson har lagt märke till Rami Shaabans tavlor – nu tänker AIK försöka utnyttja sina fasta situationer i derbyt mot Hammarby.

Två mål i baken på två hörnor mot Gais i går.

Och ett par tveksamma ingripande i luften mot Sundsvall i måndags.

Inför derbyt på måndag tänker AIK göra allt för att få Rami Shaaban ur balans.

Hammarby har problem med hörnor, det är något som vi definitivt kommer att ta upp, säger Nils-Eric Johansson.

Foto: 2–0 FÖRLORAR HÖJDDUELL Levon Pachajyan slår en vänsterhörna i 92:e minuten. Gais Björn Andersson går upp i en höjdduell tillsammans med Hammarbys Rami Shaaban och Christian Traore. Shaaban kommer till korta och Björn Andersson kan nicka in 2–0. ’’Min enda chans är att tippa undan bollen. Hade jag stått kvar i målet så är jag en passiv målvakt. Sedan får han stå och skjuta in returen, säger Rami Shaaban själv om 2–0-målet.

På måndag är det dags för årets första Stockholms-derby när AIK möter Hammarby på Råsunda.

AIK tog sin första seger mot Sundsvall på torsdagskvällen – samtidigt var Hammarbys stjärnförvärv Rami Shaaban ute och ”hängde tvätt” på två fasta situationer i bortamatchen mot Gais.

”Utnyttja det andra lagets svagheter”

Det resulterade i två insläppta och Bajen-torsk med 0-2.

Psykningarna inför derbyt har kommit igång så smått – och Ramis missar har fastnat på AIK-spelarnas näthinnor.

– Det är såna saker som händer och Rami är inte killen som gräver ned sig. Han försöker nog komma tillbaka väldigt starkt, säger AIK-backen Nils-Eric Johansson, 28.

AIK kommer att titta närmare på misstagen – och göra allt för att utnyttja Bajens blottade svagheter. Även om ”Nisse” inte nämner Shaaban vid namn så är passningen klar.

– Hammarby har problem med hörnor, det är något som vi definitivt kommer att ta upp. Vi vill försöka utnyttja det andra lagets svagheter, är det fasta situationer då så tar man den chansen.

Viktigt derby direkt

Hammarbys och Ramis insats mot Gais på torsdagskvällen skrämde knappast slag på AIK.

– Det var inget vidare mot Gais. Det har varit blandade insatser från Hammarby men så är det i början. Det är många lag som behöver tid för att hitta sitt rätta ansikte.

Som AIK?

– Segern hemma senast var bra, en lättnad att den kom, men det finns fortfarande mycket kvar att ge. Vi har många duktiga spelare som vill visa hur mycket de kan och jag tror definitivt vi kommer att vara med i toppen.

AIK har skrapat ihop fyra poäng under den halvknackiga inledningen – Hammarby har sex.

En Bajen-seger skulle betyda ett litet, litet ryck från rivalen i tabellen.

– Det här derbyt blir enormt viktigt. Det gäller att hålla sig kvar i toppen och se till så att inget lag sticker i väg och lämnar oss kvar i mitten.

ARTIKELN HANDLAR OM