Nu sitter Bernd Schuster löst

avDaniel Sjöberg

Ny förlust för Real Madrid

Foto: EPA
Bernd Schuster.

På söndag möter Real Madrid Barcelona i El Classico.

Det kan bli Bernd Schusters sista match som manager för laget.

Efter förlusten med 4–3 hemma mot Sevilla sitter tysken löst – och uppgivenheten börjar sprida sig.

– Det är inte möjligt att vinna på Camp Nou, säger han.

Foto: SERGIO PEREZ
Arjen Robben blev utvisad.

Real Madrid kom till matchen mot Sevilla med stora skadeproblem. Visserligen kom bland andra Arjen Robben och Gonzalo Higuaín till spel, men spelare som Wesley Snejder, Ruud van Nistelrooy och Pepe saknades.

Lägg till det en svag form och en klubb under stor press.

Trots det bjöd Real Madrid på fantastisk fotboll hemma mot Sevilla. Speciellt vid underläge 3–1 spelade hemmalaget strålande och det räckte sånär till en helvändning.

Två reduceringar orkade man med genom Higuaín och Fernando Gago, men sedan kom man inte närmare än en träff i stolpen och en ribban samt en fantastisk räddning av Andrés Palop på Rauls friläge.

Robben utvisad

Då trodde nog de flesta att Real ändå skulle ta de tre poängen, men när Arjen Robben fick sitt andra gula kort och blev utvisad kom Sevilla tillbaka och matchens store lirare, Kanouté, slog ett perfekt inlägg till Renato Dirnei som ensam i straffområdet mot tre hemmaförsvarare fick nicka in 4–3 med fem minuter kvar att spela.

Real försökte givetvis komma tillbaka ytterligare en gång, men det fanns ingen mer kraft hos de regerande mästarna och Sevilla stod som segrare i en helt underbar fotbollsmatch.

Ny kritik väntar

Sevilla går därmed om Real Madrid i tabellen, en poäng skiljer lagen åt. Vad viktigare är, Real Madrid är nio poäng bakom ledande Barcelona och om en vecka möts lagen på Nou Camp.

Men enligt Schuster ska fansen inte hoppas på för mycket.

– Det är inte möjligt att vinna på Camp Nou. Barcelona spelar väldigt bra där och det är deras år i år. Vi kan bara försöka och hoppas på att vi gör en bra match, säger han enligt AP.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga