”Vi trodde att vi hade större kapacitet”

avDaniel Sjöberg

FOTBOLL

Norrköpings ordförande inför ödesveckan

Foto: IFK Norrköpings ordförande Hans Lundin kan bara konstatera att laget fått deppa oftare än man räknat med. Nu måste laget tända till – annars väntar degradering.

IFK Norrköping knäar och domaren har räknat till åtta.

Nu kommer tre matcher som avgör om laget kan resa sig och förbli stående allvenskan ut.

– Det är oerhört viktigt att vi håller oss kvar, säger ordföranden Hans Lundin till sportbladet.se.

Segern mot Malmö FF kom från ingenstans. Samtidigt har de närmaste konkurrenterna fortsatt att agera svagt och nu har faktiskt IFK Norrköping en kvalplats inom räckhåll. Sex poäng bort hägrar Gefle IF och om IFK Norrköping vinner ikväll mot Örebro på bortaplan och borta mot Djurgården på torsdag, en hängmatch från den 17 omgången, så är laget ikapp.

– Det blir intensivt, men vi har chansen nu och stämningen är bra i segern efter mot Malmö och då tycker jag även att vi spelade bra, säger Hans Lundin.

Sämst i allsvenskan

Klubbens ordförande har annars upplevt mest motgångar den här säsongen. IFK Norrköping, kanske en del tack vare namnet, tippades som den nykomlingen som skulle klara sig bäst. Tvärtom har det varit allsvenskans sämsta lag i år.

Frågan är om ni överskattade truppen?

– Lite grann gjorde vi det. Försvarsmässigt trodde vi att vi hade större kapacitet och i början släppte vi in väldigt enkla mål. Samtidigt har vi haft en del otur, en del stolpe ut. Vår anfallsstjärna Kevin Amuneke bröt armen under försäsongen och i premiären mot Djurgården kunde vi mycket väl ha fått åtminstone ett kryss. Men det där kan vi inte tänka på nu. Vi måste titta framåt.

Bygger nytt

Norrköping är en fotbollsstad och laget tillhör de mest klassiska i svensk fotboll, fyra som laget är i den allsvenska maratontabellen. Nu bygger man dessutom en ny arena där man gärna vill spela allsvensk fotboll.

– Ur arenaperspektivet gör det ingenting om vi inte hänger kvar. Vi har ett avtal som reglerar hur det ska se ut. Men fotbollsmässigt och ekonomiskt är det oerhört viktigt att vi klarar det här. Det är stor skillnad på att spela i superettan och allsvenskan.

ARTIKELN HANDLAR OM