Arsenal hämtar inspiration från oväntat håll: ”Stor karaktär”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

Bayern München drömmer fortfarande mardrömmar om Chelsea.

Nu ska Arsenal ta London-rivalens skepnad och väcka spöket från CL-finalen.

– Chelsea är inspirationen, säger Jack Wilshere.

Arsenals förebilder.
Arsenals förebilder.

Allt var upplagt för Bayern när de den 19 maj 2012 tog emot Chelsea i Champions League-finalen på sin hemmaplan Allianz Arena i München. Men det slutade i ett fiasko. I kväll vill Arsenal väcka spökena till liv när de tar emot tyskarna i Champions Leagues åttondelsfinal.

– Chelsea är inspirationen för alla. De hade en dålig säsong och, okej de hade en del tur i vissa matcher, men de visade stor karaktär. Det måste vi också göra. Vi måste få ihop vårt lag nu, säger mittfältaren Jack Wilshere enligt AP.

Arsenal är, precis som Chelsea i fjol, under press.

Sista titelchansen

Managern Arsene Wenger är återigen ifrågasatt då klubben är 21 poäng efter i ligan och utslaget ur både liga- cupen (mot Bradford från fjärdedivisionen) och FA-cupen (mot Blackburn från andradivisionen). Nu återstår bara Champions League om inte Arsenal ska göra sin åttonde raka säsong utan titlar.

– Just nu kanske det skulle kännas lite väl pretentiöst att säga att vi ska vinna Champions League, men du vet aldrig. Vi måste ge allt på tisdag och sedan får vi se vad som händer, säger Wenger som även han hänvisar till Chelseas triumf förra säsongen som inspiration.

Bayern München har inte heller kommit över nederlaget den varma försommarkvällen.

”Henry-tiden förbi”

– Du kan inte glömma en sådan förlust. Självklart är vi väldigt motiverade nu efter att ha förlorat den finalen. Vi har visat det i ligan, i cupen och i Champions League, säger mittfältaren Bastian Schweinsteiger.

Trots Arsenals titeltorka underskattar inte Bayern motståndarna. Den läxan har ”Schweini” & co om inte annat lärt sig av just Chelsea.

– Arsenal är ett av de tio bästa lagen i Europa. Självklart är Tony Adams- och Thierry Henry-tiderna förbi och de kanske trånar efter dem igen, men de har fortfarande Wilshere.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.