Klart: Buya Turay till Djurgården

Lånar in anfallaren under 2019

avFredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Djurgården förstärker laget.

Dif lånar in Mohamed Buya Turay under 2019.

– Vi är glada att vi har hittat den lösningen. Vi har väldigt höga förväntningar på Buya Turay, säger sportchefen Bosse Andersson.

Djurgårdens IF är aktiva på transfermarknaden.

Klubben har plockat in målvakterna Per Kristian Bråtveit och Jacob Widell Zetterström, samt ytterbackarna Elliot Käck och Aslak Witry plus anfallaren Adam Bergmark Wiberg.

Lånar in Buya Turay

I kväll presenterade Djurgården en stark värvning inför 2019: Mohamed Buya Turay.

– Vi är väldigt nöjda. Det är en väldigt skicklig fotbollsspelare, det har han visat förut. Vi har väldigt höga förväntningar på Buya Turay, säger sportchefen Bosse Andersson.

När Dalkurd sålde Buya Turay till Sint-Trudiense fick den dåvarande allsvenska klubben runt 17–18 miljoner kronor. Djurgården lånar in anfallaren från den belgiska klubben.

– Vi är glada att vi har hittat den lösningen. En perfekt lösning att ha honom här 2019. Vi är tacksamma för det samarbetet vi har haft med belgiska Sint-Truidense. Vi tackar för det förtroendet vi har fått och ska förvalta det på ett bra sätt, säger Andersson.

Kan sälja Badji

Djurgårdens sportchef har pratat om att anfallaren Aliou Badji kan lämna i vinter.

– Det är klart att det finns en risk att Badji kan gå i transferfönstret. Vi har konkreta diskussioner, säger Andersson.

Behöver ni få in fler anfallare då?

– Vi tittar på det. Vi får ta ställning till det då.

Förre tränaren Özcan Melkemichel ville ha in Buya Turay under sin tid hos er. Hur känns det att ni till slut lyckades lösa honom?

– Vi har jobbat ett antal gånger med att försöka hitta lösningar med Buya Turay för att få honom till Djurgården, men det har vi inte lyckats med förrän nu.

Sportbladets guldmålningar 2006–2018 00:41
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM