”Zlatan är besatt av att vara en frälsare”

FOTBOLL

Förre lagkamraten höjer ett varningens finger

Zlatan Ibrahimovic ska skjuta PSG till kvartsfinalerna av Champions League i morgon.

Tidigare Milan-lagkamraten Taye Taiwo ser dock orosmoln.

– När åttondelsfinalerna drog igång tyckte jag att han blev mer nervös, säger han till l’Equipe.

Zlatan Ibrahimovic är inne på vad som kan bli hans sista säsong i europeiska Champions League. Svensken har blott några månader kvar på sitt kontrakt med Paris Saint-Germain och det är alltjämt oklart vart i världen han spelare till nästa säsong.

I morgon kväll väntar returmöte i åttondelsfinalerna av den prestigefulla turneringen. PSG reser till London för möte med Chelsea efter att ha vunnit 2-1 på Parc des Princes.

”Aldrig varit i rätt klubb”

Inför drabbningen har franska tidningen l’Equipe pratat med gamla lagkamrater överdrivet framgångsrik i Champions League.

– Han har det fysiska, han har talang, han har erfarenheten. För mig kan förklaringen endast var mental, han sätter för mycket press på själv, säger tidigare Juventus-mittbacken Jonathan Zebina som spelade med Zlatan mellan 2004 och 2006.

Richard Witschge spelade med svensken i Ajax mellan 2001 och 2004 och köper inte Zebinas argument.

– Zlatan är en av de mest mentalt starka spelarna jag stött på. Hans självförtroende är enormt. Jag tycker att hans uteblivna Champions League-framgångar kan förklaras med att han aldrig varit i rätt klubb vid rätt tillfälle, säger den holländske före detta mittfältaren.

”Inte lönt att prata med honom”

Taye Taiwo var lagkamrat med Zlatan under svenskens andra sejour i klubben, 2010 till 2012, och utvecklar Witschges argument:

– När åttondelsfinalerna drog igång tyckte jag att han blev mer nervös. Zlatan är faktiskt besatt av att vara en frälsare. Inte för att få några tidningsrubriker, det bryr han sig inte om, men för sin egen självkänsla. När han hade gjort en dålig match dröjde han kvar i duschen och stannade kvar i sitt eget hörn. När han var sån var det inte lönt att prata med honom, säger Taiwo.