Vd:n rasar: ”Nämnden är inkompetenta”

FOTBOLL

Storsponsorn går i taket – kräver överklagan

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
IFK Göteborgs sponsor Prioritet Finans VD Nils Wiberg.

IFK Göteborg tilldömdes en 0-3 förlust efter publikskandalen mot Malmö FF.

Det får Nils Wiberg, vd för storsponsorn Prioritet Finans, att fullständigt rasa.

– Det tyder på inkompetens. Mitt förtroende är helt borta, säger han till Sportbladet.

Malmö FF tilldömdes en seger efter den stora publikskandalen på Gamla Ullevi, den 27 april.

När Sportbladet når IFK Göteborgs storsponsor Prioritet Finans vd, Nils Wiberg, är han arg och upprörd på beslutet.

– Ett: Fotbollsmatcher ska avgöras på fotbollsplanen. Två: I det aktuella fallet fanns det en fjärdedomare som kunde hoppa in i den chockade linjedomarens plats. Tre: Situationen var inte hotfull, enligt polis och flera andra på plats. Fyra: Alvbåge (John, målvakt i IFK) och bollkallarna bakom hans mål fick knallskott på sig själva. Vår målvakt fick tre knallskott mot sig, men linjedomaren klarade inte av köra vidare. Man får inte göra skillnad på person och person, målvakterna och bollkallarna var lika utsatta, det är tragiskt, säger Nils Wiberg, som är tydlig med att åsikterna kommer från privatpersonen och fotbollssupportern Nils Wiberg, och inte från Prioritet Finans eller IFK Göteborg.

"Gäller alla supportrar"

Nils Wiberg skrev en tweet under dagen där han säger att beslutet skadar IFK Göteborg.

– Jag menar egentligen inte domen, jag menar händelsen. Men det gäller inte bara IFK Göteborg, det gäller alla supportrar i hela Sverige som håller på ett fotbollslag. Det hände en människa men det drabbar 200 000 supportrar. Det gillar inte jag, det är på fel väg, säger Nils Wiberg.

Wiberg är även upprörd över hur Disciplinnämnden hanterat ärendet, och syftar då på juristen, och Svenska fotbollförbundets riksombud, Anders Hübinette.

– Han (Hübinette) ska inte någon dag efter händelsen gå ut i media och tala om att Malmö bör få 3-0. Disciplinnämnden hade bara två val. Att avskeda juristen, eller gå på hans uttalanden. Det handlar om jäv. Gör om processen, det går inte gå till så, säger Wiberg.

"De har inte gjort sitt jobb"

Nu kräver Nils Wiberg att domen överklagas av IFK Göteborg, men inte till Disciplinnämnden. Han vill att klubben gör en historisk överklagan.

– Förtroendet från min sida är helt borta. Jag tycker att blåvitt ska överklaga högre upp, jag vet inte vart, men någonstans högre upp. Man måste göra det. Det har aldrig gjorts tidigare, men mycket tyder på inkompetens hos Disciplinnämnden, när man tillåter sin jurist att gå ut och säga vad som gäller innan en dom. Jag tycker det är fel, och de har inte gjort sitt jobb, säger Wiberg.

ARTIKELN HANDLAR OM