”Han svarar aldrig!”

avKristopher Karlsson

PSG-stjärnan om försöken att övertala Zlatan

Foto: TT
Verratti trivs med Zlatan i PSG.

Marco Verratti är en av alla PSG-stjärnor som försöker övertala Zlatan Ibrahimovic att stanna nästa säsong.

En frustrerande uppgift, enligt italienaren.

– Jag säger alltid till honom att stanna i PSG, men han svarar aldrig!

Ryktena om var Zlatan Ibrahimovic kommer att spela nästa säsong har blivit en följetong under våren. Det har även hans PSG-lagkamraters vädjan till svensken att stanna i Paris Saint-Germain.

En av dem som varit allra mest flitig med att uppmana Zlatan att stanna i den franska huvudstaden är mittfältaren Marco Verratti.

I en intervju med RMC Sport berättar Verratti nu om hur svårt det är att få övertalan i hamn.

– Jag säger alltid till honom att stanna i PSG, men han svarar aldrig! säger Verratti till RMC Sport.

”Kommer fatta ett beslut snart”

Zlatans kontrakt med PSG löper ut i sommar – ett faktum som gör honom än mer attraktiv på transfermarknaden. Som ersättare till svensken har PSG redan hunnit kopplas ihop med bland andra Cristiano Ronaldo och Neymar.

Men Verratti ser helst av allt att Zlatan blir kvar.

– Han och klubben kommer att se. Jag, precis som alla andra av mina lagkamrater, vill att han ska stanna eftersom han haft en enastående säsong. Jag kan inte se någon som är starkare än honom, säger Verratti och fortsätter:

– Han kommer att fatta ett beslut snart.

Ser ut att missa EM

Italienaren pratar också om klubbens nya bakslag i Champions League – ännu ett uttåg i kvartsfinalerna av den prestigefulla turneringen. Denna gång mot Manchester City.

– Jag hoppas vinna Champions League med PSG. Det kommer att vara mitt mål nu eftersom vi redan vunnit allt i Frankrike. Det är väldigt viktigt att gå längre i Champions League, det är något vi måste göra de kommande säsongerna.

Samtidigt rapporterar Gazzetta dello Sport i dag att Verratti alltjämt dras med ljumskskada och att det endast är 30 procent chans att han kan spela EM i Frankrike. Där är Verrattis Italien i samma grupp som Zlatans Sverige.