EM-ELVAN: Utmana oss och dina vänner

FOTBOLL

Äntligen dags – anmäl ditt lag nu!

Sommarens roligaste tävling är här.

Välj och vraka bland EM-stjärnorna, plocka ut ditt eget drömlag. Du har en totalsumma på 50 milj att fördela.

Tävla mot alla andra, men också mot dina kompisar. Det är jättelätt att starta en egen liga.

I år kan du också utmana Sportbladet i Sportbladets EM-liga och tävla om bonuspriser.

Här anmäler du ditt lag!

Kalle Karlssons kommentar: Jag har kollat på lagens öppningsmatcher och jag tror mycket väl Sverige kan hålla nollan, därav Isaksson och Granqvist. De Bruyne och Özil är poängspelare medan Harry Kane och Anthony Martial kan få sina genombrott på den stora scenen.

Patrik Sjögrens kommentar: Som i alla såna här spel gäller det att leta efter två saker: Vinnande lag och spelare som listats på fel position. Kastade därför in gott om fransmän, belgare samt mittfältaren David Alaba (som back här) direkt. Tror lite glömda Hector får starta och hoppas på Origi.

Banks kommentar: Poängspelare all over the place, relativ hänsyn till lottningen och så i det stora hela fotbollsmänniskor som jag kan leva med att ha sympatier för. Om det går bra för det här laget går det bra för Europa.

Thoréns kommentar: En försvarsbas från Italien känns stabilt när man ska plocka poäng. Annars ett lag präglat av franska spelare, såklart, och ett par kap, kan man hoppas.  Alaba som back, men spelar som mittfältare. Här kan det bli sköna målpoäng. Och inte ett EM-lag utan en svensk. Om Martin Olsson inte klarar ett helt mästerskap hoppar "Ludde" in.

Nivas kommentar: Jag är ju lite förbannad på begränsningarna som gjorde att jag var tvungen att ställa över Eric Dier, men det här funkar också. Egentligen var väl grundplanen att spela Dier, och pressa fram Bale som ytterforward. Nu fick jag lite problem med den tredje anfallaren, men även om Eidur Gudjohnsen tagit sina snedsteg i karriären så har han en plats här också. Vi har inte glömt vinstmålet uppe i Stoke.

Leifbys kommentar: Ett lag som gärna spelar bollen framåt så jag vill verkligen ha en målvakt som är bekväm i hjälm. Alaba och Lichtsteiner håller mest till på offensiv planhalva. Lewandowski gjorde flest mål i kvalet och kostar där­efter. Marc Janko är ett fynd. Många ­kilon, och ­förhoppningsvis mål, för få miljoner.

Brände varenda öre. Känns bra.

Lauls kommentar: Bygger elvan runt tre länder som lär ta sig genom gruppspelet komfortabelt och dessutom kan nå långt i slutspelet: Tyskland, Frankrike och England.

Sverige är en joker som jag tror kan göra ett riktigt bra EM, och Emil Forsberg och Marcus Berg är två billiga, potentiella gruppspelsmålskyttar. Maskinen Müller är min kapten då tysken lämnar en fotbollsplan mållös lika sällan som Mesut Özil går därifrån utan att ha slagit en assist. Egentligen saknas ­bara Miroslav Klose men det fick bli Daniel Sturridge i stället även om jag givetvis var sugen på Podolski också.

ARTIKELN HANDLAR OM