Pekar redan nu ut Zlatans ’ersättare’

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Snacket i gång – direkt efter Zlatans utspel

Foto: TT

Efter att ha säkrat PSG:s fjärde raka ligatitel bekräftade Zlatan Ibrahimovic att han lär lämna klubben.

Redan nu pekas ersättaren ut:

Bayern Münchens Robert Lewandowski.

Foto: TT
Yassine Benzia.

En egen ö, en kyrka och lyx i massor – här är Zlatans fastigheter

PSG är franska mästare för fjärde året i rad.

Tre poäng var allt som krävdes i söndagens bortamatch mot Troyes och storlaget gjorde inte bara jobbet; de gjorde mer därtill och vann med sanslösa 9-0 efter fyra (!) mål av Zlatan Ibrahimovic.

Nu kommer nästa stora utmaning för PSG.

Hur ska man behålla Zlatan Ibrahimovic?

”Byt ut Eiffeltornet”

President Nasser Al-Khelaïfi har tidigare varit hemlighetsfull i sina uttalanden, men mitt i guldyran kunde han inte hålla sig; han bekräftade rakt upp och ner att PSG kommer erbjuda svensken ett nytt kontrakt.

– ”Ibra” är magisk! Vi vill att han ska stanna, sa Al-Khelaïfi.

Men Zlatan själv är inte övertygad.

– Som det ser ut just nu kommer jag inte att spela i PSG nästa säsong. Vi får se vad som händer. Men visst, om de byter ut Eiffeltornet mot en staty av mig så lovar jag att stanna, sa han till BeIN Sports och brände av ett garv.

”Blir ett tungt namn”

Utspelet spreds som en löpeld runtom i Fotbollseuropa och flera stora medier – däribland ansedda BCC – tolkade ”Ibras” ord som att det är helt klart att han byter klubb i sommar.

Och det dröjde heller inte länge innan det började spekuleras vilt kring vem som ska ersätta honom i PSG. Till och med en spelare (!) i Ligue 1 tog sig friheten att ansluta till diskussionen. Lille-anfallaren Yassine Benzia gästade BeIN Sports studioprogram och lanserade sitt förslag.

– Ska du ersätta Ibrahimovic måste du hitta en riktigt bra spelare. Just nu finns det många klassanfallare, men frågan är vilka som är på marknaden? (Robert) Lewandowski tycker jag vore ett mycket bra val för Paris. Vi får se vad som händer, men jag är säker på att de kommer värva ett tungt namn, säger Benzia, enligt Le10Sport.

En egen ö, en kyrka och lyx i massor – här är Zlatans fastigheter

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.