AIK-fansen hyllar Hamrin efter stroken

GÖTEBORG. Det var 60 år sedan han spelade i AIK, men supportrarna har inte glömt bort honom.

Gnagetfansen hyllade sjuke Kurre Hamrin, 81, med mäktiga hälsningen ”Kriga Kurre” på Gamla Ullevi.

Följ ämnen i artikeln

Det var för knappt två veckor sedan som fotbollslegendaren, VM-silvermedaljören och Serie A-stjärnan, Kurt Hamrin, 81, drabbades av en stroke hemma i Florens.

Hamrin spelade fem säsonger i AIK, 1951-1956, innan han blev hyllad ytter i Italien i bland annat Fiorentina och Milan.

– Det har varit en tråkig period. Jag hoppas snart få hem honom, men det lär väl dröja ungefär fjorton dagar, sa hustrun Marianne Hamrin till Expressen under förra veckan.

Inför avsparken av toppmötet mellan IFK Göteborg och AIK på Gamla Ullevi vecklade AIK-fansen ut en stor banderoll med ”Kriga Kurre” som krya-på-dig-hälsning.

”Alla tänker på honom”

Även i Italien hyllas han av den nutida fotbollsfansen som inte glömt stjärnan som representerade Juventus, Padova, Fiorentina, Milan och Napoli.

Med sina 190 mål i Serie A är han näst bäste svenske målskytten i italienska ligan efter Gunnar Nordahls 225 mål.

– De pysslar förfärligt med honom på sjukhuset, för de har kommit på vem han är. Han kallas ju för "L'uccelino", den lilla fågeln. Det är ju roligt för honom att bli ompysslad. Alla tänker på honom. Supportrarna i Fiorentina har satt upp ett stort lakan på stadion och skrivit "Forza Kurt", sa Marianne Hamrin.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.