Asllani briljerade när Sverige hade målfest

FOTBOLL

Stjärnan närmare OS efter drömmål

1 av 2

Kosovare Asllani briljerade med två fina mål i EM-kvalet mot Moldavien.

Efter 6-0-segern lär stjärnan ha stärkt sina OS-aktier.

– Det kändes bra. Jag älskar att spela på den här arenan, säger Asllani.

Sverige var redan så gott som klart för EM inför kvalmatchen mot Moldavien på Gamla Ullevi. Nu kan i princip inget stoppa de blågula från mästerskapet i Nederländerna nästa sommar.

Det var spel mot ett mål i den första halvleken, men bollen ville inte in. Det var inte förrän Sverige fick sin 13:e hörna som målet kom i den 34:e minuten.

Det var dock ingen svensk som gjorde det.

Magdalena Ericsson stod för en fin hörna som skruvade sig in och touchade en moldovisk spelare innan den gick in i mål.

Sverige fortsatte att skapa chanser och i den 41:a minuten gick bollen ut till Kosovare Asllani som snyggt satte 2-0 med vänstern.

Manchester City-anfallaren gjorde mål för andra matchen i rad sedan comebacken i landslaget och lär ha stärkt sina OS-aktier.

”Kändes bra”

Asllani visade verkligen att hon vill ha en plats. I den 61:a minuten gjorde hon sitt andra mål i matchen och det var riktigt snyggt. Stjärnan fick gott om tid på sig, skottfintade, la över bollen på vänsterfoten och knorrade in 4-0.

– Det kändes bra. Vi såg fram emot att spela här, jag älskar att spela på den här arenan. Det tog lite tid, men så brukar det bara mot lag som drar sig tillbaka. Sedan öppnade det upp sig i andra halvlek, säger Asllani till TV12 och fortsätter:

– Det är fortfarande en ganska ny position, men jag fortsätter att utvecklas i den positionen och förbättra mitt rörelsemönster och ta distansskott. Jag känner att jag gjorde det i dag.

Det blev till slut en 6-0-seger efter att Fridolina Rolfö först gjort sitt andra mål i matchen och Emma Berglund sedan nickat in sitt första landslagsmål.

Sverige leder nu kvalgruppen åtta poäng före Danmark som har en match mindre spelad när två matcher återstår för det svenska laget.

Gruppettorna och sju av de åtta grupptvåorna går vidare till EM.

”Blir svårt att plocka ut truppen”

Mötet med Moldavien var det sista innan Pia Sundhage tar ut 18 spelare till sommarens OS. Förbundskaptenen har testat 30 namn under kvalet så konkurrensen om platserna är hård.

– Det blir svårt att plocka ut OS-truppen, det är helt klart. På flera platser är det ganska klart, men vi pratar väldigt mycket om 6-7 spelare, säger Sundhage till TV12.

På frågan om hur mycket Asllani stärkt sina chanser svarade Sundhage:

– Mycket. Väldigt mycket. Hon sa att hon bara kan spela forward, men det kan hon inte. Hon kan spela mittfältare också. Andra målet är ju briljant, hoppas att hon fortsätter så här.

Även Elin Rubensson ser ut att få en OS-plats.

– Hon kan spela både ytterback och mittfältare. Hon har en god chans att komma med just av den anledningen, säger Sundhage.