Nilsson Lindelöf stoppas från OS

FOTBOLL

Benficas besked: Stoppar samtliga spelare från OS

1 av 2

Här är ett nytt avbräck för det svenska OS-laget.

Victor Nilsson Lindelöf stoppas från spel – av Benfica.

– Vi jobbar så gott det går med de förutsättningar som gäller, säger Håkan Ericson.

Victor Nilsson Lindelöf har haft ett succéår.

Inkallad i sista stund i U21-truppen förra sommaren, succé där som slutade i EM-guld och därefter imponerande insatser i under våren Benfica.

Beskedet: Inget OS

21-åringen har varit lagkapten i det nya U21-landslaget innan han numera tillhör A-landslaget där han väntas ta en startplats i premiären mot Irland.

Men det blir också det enda mästerskapet Lindelöf gör den här sommaren.

Trots att han har åldern inne och var tänkt som en del i Håkan Ericsons U23-landslag i Rio de Janeiro i augusti stoppas försvararen.

– Jag gör ingen stor affär av det just nu. Just nu är det fokus på EM-kvalmtachen mot Georgien imorgon, säger Håkan Ericson.

Benfica och tränaren Rui Vitória har beslutat att stoppa samtliga sina spelare från OS, skriver SapoDesporto och hänvisar till A Bola.

”Vitoria anser att det skadar Benfica för mycket i början av nästa säsong. Speciellt eftersom man möter Braga i inledningen som kan avgöra mycket när ligan summeras”, skriver sajten.

Stoppar fem spelare

Förutom Nilsson Lindelöf stoppas även portugiserna Gonçalo Guedes och Nélson Semedo, brasilianaren Ederson samt mexikanaren Raúl Jiménez.

”Ingen Benficaspelare alls får deltaga”, skriver SapoDesporto.

Tidigare har även FC Köpenhamn, AIK och Malmö FF sagt att de stoppar sina spelare. Håkan Ericson säger att han just nu har fått ja från några spelare.  Den slutgiltiga truppen ska vara satt den 14 juli.

– I dag har jag koll på fem till sex spelare som jag fått ja ifrån klubbarna, men då ska man ha vetskapen att det finns ett julifönster som är öppet under den perioden, säger Håkan Ericson.

"Bra samtal, jag och Zlatan"

Håkan Ericson har haft kontakt med sex till sju överåriga spelare som han vill hålla platser för. En av dem är Zlatan och Ericson hoppas på att få med anfallaren.

– Det tror jag alla tränare och alla lag i hela världen skulle vilja ha. Så det vill vi också, säger Ericson.

Att Zlatan kommer att delta är en möjlighet och de för diskussioner.

– Vi har haft bra samtal jag och Zlatan och han har en bra attityd. Det har varit konstruktiva diskussioner, säger Håkan Ericson.

Sverige möter i OS Japan, Colombia och Nigeria i gruppspelet. Innan dess kommer det spelar en träningsmatch.

– Det blir en träningsmatch i Brasilien. Det är jag glad för. Jag törs inte säga än vilka vi ska möta, för att allt är inte officiellt, säger Håkan Ericson.