Efter 23 år - Argentina ska äntligen vinna titeln

FOTBOLL

Siktar på första titeln sedan 1993

Förra året förlorade Argentina finalen mot Chile.

I år har de chansen till revansch.

– Om ni inte vinner, kom inte tillbaka hem, säger Diego Maradona inför finalen.

Foto: Maradona.

Argentinska finalförluster har blivit något av en vana efter millennieskiftet. I VM för två år sedan fick de åka hem med silvermedaljerna – och i Copa America har det sett likadant ut i tre av de fyra senaste turneringarna. För ett år sedan var det grannlandet Chile som snuvade dem på titeln, efter att ha vunnit finalens straffläggning mot Argentina.

– Över 120 minuter var det en ganska jämn match. Men Argentina skulle ha vunnit, sade förbundskaptenen Gerardo Martino enligt CNN efter förlusten.

Turneringens hundraårsfirande innebar dock en snabb chans till revansch. En möjlighet till att vinna den första Copa America-titeln sedan 1993. Den som landet trånat efter i 23 långa år.

”Vore en besvikelse”

– Självklart tror jag att vi kommer vinna. Men om ni inte vinner, då är det lika bra att ni inte kommer hem, varnar Diego Maradona, enligt C5N som ESPN hänvisar till, inför finalen.

I natt väntar en repris på fjolårsfinalen – än en gång gör de upp med Chile om titeln.

– Det är den tredje finalen i rad och att inte vinna någon av dem är en stor besvikelse. Att inte bli mästare vore en besvikelse, säger Lionel Messi enligt AS på en presskonferens inför finalen.

I natt hoppas ett helt folk, en hel nation på revansch. Att La Albiceleste återigen ska krönas till kontinentens bästa landslag. Den 23 år långa väntan ska äntligen ta slut. Om den inte gör det? Då är det som Maradona sa, då behöver de inte återvända till Argentina.

Finalen spelas i natt, 02.00 svensk tid!

ARTIKELN HANDLAR OM