Så hyllas Lagerbäck efter bragdinsatsen

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Tänker lämna tränaryrket: ”Världen är trött på mig”

1 av 2

Lars Lagerbäcks Island slog ut England.

Nu hyllas den svenske tränaren världen över. Daily Mail ger Lagerbäck 9,5 av 10 i betyg, men svensken har inga planer på att stanna inom fotbollen.

– Världen är så trött på mig redan, säger han.

Foto: PONTUS ORRE

LÄS VIDARE

Island är fortsatt obesegrat genom EM-historien.

Och efter 2–1-skrällen mot England i går pekas en man ut som den store matchhjälten.

Lars Lagerbäck, 67.

Lagerbäck får toppbetyg

Den svenske tränaren, som tog över Island 2011, fick sitt landslag att prestera en jätteinsats och besegra ett stjärnfyllt England.

Och engelsmännen imponeras över Lagerbäcks taktik. Daily Mail ger svensken 9,5 av 10 i betyg och hyllar Islands defensiv.

”Englands motståndare var välorganiserade, försvarade sig magnifikt och hade till och med de bästa chanserna. De förtjänade att vinna”, skriver tidningen.

LÄS MER: LAUL v LAGERBÄCK - resan som aldrig tar slut. Här är Robert Lauls 20 dagar och 20 krönikor om Island-sagan - klicka här
 

Även nyhetsbyrån Reuters hyllar Lagerbäcks taktiska förmåga.

”Han har väldigt noggranna förberedelser och en defensiv organisation med kontringar och långbollar. Dessutom väl förberedda på fasta situationer. Men han nöjer sig inte där, den relativt okända defensiven satt ihop som en enhet och stängde ner etablerade Premier League-stjärnor som Harry Kane, Daniel Sturridge och Jamie Vardy”, skriver Reuters.

”Världen är trött på mig”

Även islänningarna hyllar Lagerbäck. Tidningen Morgunbladid skriver att Lagerbäcks lag ”visade otrolig vilja och beslutsamhet”.

Och engelska Daily Stars fotbollsexpert David Woods lanserar Lagerbäcks namn som ny engelsk förbundskapten.

”Man kan helt klart göra ett sämre val än att gå efter Lars Lagerbäck, som inte förlorat mot England på sju matcher med Sverige och sitt nya landslag”, skriver Woods.

Men Lagerbäck tänker inte överväga sitt beslut att lämna fotbollen efter EM.

– Världen är så trött på mig redan att jag måste sluta. Jag ser fram emot att sitta på läktaren och peka på vad alla gör fel, säger han till Morgunbladid.

Publicerad: