”En perfekt match”

avElin Kardell

Publicerad:
Uppdaterad:

Svenska United-profilerna hyllar Zlatans val

1 av 3 | Foto: TT
Blomqvist och Djordjic.

Zlatan spelar för Manchester United nästa säsong.

Ett besked som före detta United-svenskar välkomnar.

– Han kommer att vara guld värd, säger Bojan Djordjic.

I dag kom det väntade beskedet att Zlatan Ibrahimovic spelar i Manchester United nästa säsong. Zlatan publicerade en bild på sin Instagram där han själv bekräftade klubbvalet. Två andra svenskar som representerat klubben är Bojan Djordic och Jesper Blomqvist.

– Det är en perfekt match för båda. Förutom att han är en bra spelare, så ställer han krav på omgivningen. Både på spelare och de runt omkring, han visar vad som krävs, för det vet han verkligen, säger Jesper Blomqvist.

"Erfarenhet och pondus"

Men under åren har det varit mycket diskussioner angående hur Zlatan skulle passa i Premier League. Meningarna har varit delade, men Bojan Djordic är även han övertygad om att Zlatan vet vad han ger sig in på.

– Han är en världsklasspelare. Bara för att han är svensk tror vi kanske att vi hyllar honom för mycket, men han är såhär stor i resten av världen också. Premier League är inte lika stark som den än gång varit. Man behöver spelare och tränare med namn, säger Bojan Djordjic.

Namn är någonting som saknats de två senaste säsongerna i ett historiskt sett namnkunnigt Manchester United.

– Han har erfarenhet, pondus och kommer vara guld för Rashford och Martial. De kommer kunna se upp till honom istället för att bära United som de fick göra förra säsongen, säger Bojan Djordjic.

"Han är en ledare"

Klubben har haft några tunga säsonger bakom sig, efter att Sir Alex Fergusson lämnade som tränare. Men med José Mourinho och Zlatan i laget tror Djordic att de kan börja vägen mot att bli klubben den en gång var.

– Han (Zlatan) och Mourinho har arbetat tillsammans tidigare. De vet varandras svaga punkter och de vet de bra sakerna. Kvalitén finns fortfarande. Hade han inte känt att kroppen klarat det, så skulle han inte tagit risken, säger Djordjic.

Zlatan är en ledare, och den rollen kommer han även axla i sin nya klubb menar Djordjic.

– Om Rooney är kvar är Rooney lagkapten. Men han är ju en ledare, man måste inte ha bindeln för att vara kapten. Det vet man själv i många av lagen som man spelat i. Det var inte alltid lagkaptenen som var den största ledaren och den man såg upp till mest, säger Djordjic.

"Omställningen är tempot"

Zlatans ålder är ingenting man ska fokusera på enligt Djordic, då han är en av få spelare som blivit bättre efter att ha fyllt 30 år. Men det kommer bli en omställning.

– Omställningen är tempot, farten. I PSG är de totalt överlägsna, de hade kanske 6-8 matcher med högt tempo. I Premier League är det så varje match. I Premier League lever varje match i sin egen historia, säger Djordjic. 

Men hur blir det med Champions League?

– Läser man mellan raderna blir det väl ett försök, de måste till CL nästa år och sen kan han avsluta i United. Det är vad jag tänker och tycker. 1+1 år, Mourinho har ekonomin och de är slagkraftigare nu än med den arroganta holländaren, säger Bojan Djordjic.

Publicerad: