”Zlatans två krav till Manchester United”

FOTBOLL

Franska uppgifter: Bara ett ser ut att uppfyllas

1 av 3

Zlatan Ibrahimovic och Manchester var i kontakt första gången för flera månader sedan, uppger l’Equipe idag.

Svensken uppges ha ställt två krav till klubben inför en flytt, varav endast ett ser ut att uppfyllas.

Zlatans entourage – 18 personer som skyddar & hjälper

Uppgifterna som kopplar ihop Zlatan Ibrahimovic med Manchester United blir fler och fler. I dag är det Frankrikes största sporttidning, l’Equipe, som rapporterar att svensken kommer allt närmare en flytt till engelska storklubben.

Enligt l’Equipe har Zlatan seriöst övervägt en sejour i Premier League sedan slutet av 2015 för att sedan avrunda sin karriär i MLS. 

”Komplicerat förhållande”

Och tidningen uppger att diskussioner inleddes mellan United och Zlatan för flera månader sedan, då den engelska klubben började göra sig redo för tiden efter Louis van Gaal.

Den holländske tränaren är på väg ut ur United medan José Mourinho väntas ersätta.

Men enligt l’Equipe har Zlatan haft två krav på klubben inför en eventuellt affär. Det första kravet var att just Van Gaal skulle lämna klubben då svensken har ett komplicerat förhållande till holländaren sedan deras tid tillsammans i Ajax 2004.

Ändrar sig

Det andra kravet var att United skulle kvalificera sig för Champions League eftersom Zlatan, enligt l’Equipe, alltjämt varit mån att spela i turneringen om han blir kvar i Europa.

Det är ett krav som United inte lyckats uppfylla då man slutade femma i Premier League och precis missar den sista Champions League-platsen.

Men enligt l’Equipe är Zlatan redo att skriva av sitt andra krav om Mourinho blir ny United-tränare och i stället göra sin gamle vän sällskap på Old Trafford.

Tidningen hänvisar till ”flera källor nära Zlatan” som menar att svensken lockas något oerhört av att återförenas med Mourinho. Och enligt l’Equipe kan MLS erbjuda honom en ”Plan B i business class” om United får kalla fötter.