Man United-ikonen vädjar: Värva Zlatan

FOTBOLL

Rio Ferdinand hoppas på svenskflytt

Det råder alltjämt oklarheter kring Zlatan Ibrahimovics framtid.

Därför passar Manchester United-ikonen Rio Ferdinand på att vädja till Premier League-klubbarna att värva svensken.

”Vi behöver honom här”, skriver han på Twitter.

Foto: AP

Det fortsätter att svänga kring Zlatan Ibrahimovic. Svensken har meddelat att han gör sin sista säsong i Paris Saint-Germain och gör sin sista match för klubben i cupfinalen mot Marseille.

– Jag vet var jag kommer att spela nästa säsong. Men jag säger inte vart det blir i kväll, sade han efter matchen Nantes i lördags. 

Timmarna innan Zlatans besked hade Sky Italia rapporterat att svensken skulle lämna PSG och med ”90 procents säkerhet” skulle hamna i Los Angeles Galaxy. Resterande tio procent lämnades åt Manchester United.

Men de senaste 12 timmarna har Gazzetta dello Sport

rapporterat att ingenting alls är spikat samtidigt som ESPN rapporterat att Zlatan inte kommer att spela i Los Angeles Galaxy 2016.

”Skulle vara enormt!”

En som inte gett upp hoppet om att se den svenske superstjärnan i Premier League är Rio Ferdinand. Den förre Manchester United-hjälten vädjar till de engelska klubbarna att agera med Zlatan på marknaden.

"Snälla.... något lag i Premier League – värva Zlatan. Vi behöver honom här. Skickligheten, karisman och självförtroendet han hade adderat till ligan skulle vara enormt!”, skriver han på Twitter.

Ferdinand spelade själv 312 matcher för United över 12 säsonger. Han hann även med sejourer i West Ham, Leeds och Queens Park Rangers innan han lade skorna på hyllan för ett år sedan.