Bröderna Elm kan starta mot AIK

avPer Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Första gången sedan 2008 de startar tillsammans

Foto: Bildbyrån
Bröderna Elm senast de spelade tillsammans i Kalmar för sex år sedan.

Supportrarna har fått ­vänta i åtta långa år.

För första gången sedan 2008 väntas samtliga ­bröderna Elm starta tillsammans för Kalmar FF.

– De har ju inte spelat tillsammans sedan dess, så det känns bra, säger tränaren Peter Swärdh ­inför matchen mot AIK

Att få hem bröderna Elm till Kalmar har än så länge inte gett den effekt som klubben kanske väntat sig. Vare sig David, Viktor eller Rasmus har nått den där magiska 2008-formen som supportrarna hoppats på.

På grund av ständiga sjukdomar och skador har brödraskaran fortfarande inte spelat tillsammans ­sedan återkomsten till K­almar. Nu tyder det ­mesta på att hemmapubliken återigen får se Viktor, David och Rasmus tillsammans på fotbollsplanen.

– Alla tre är friska och skadefria. De har tränat på bra under sommaren, och kan spela. Det var ju ett tag sedan de gjorde det till­sammans, säger tränaren Peter Swärdh.

Närmare bestämt 2 807 dagar sedan, den 2 november 2008.

Vad betyder det för ­Kalmar FF?

– Det är tre riktigt bra, e­rfarna spelare som ger den där ryggraden som kollektivet behöver. De måste ­bara få lite kontinuitet tillsammans, framför allt D­avid och Rasmus, så ­kommer de kunna använda sina styrkor.

Har bara en anfallare

KFF kommer sannolikt ställa upp i ett 4-5-1 då Peter Swärdh just nu bara har en enda anfallare att tillgå i David Elm. Resten är s­ålda (Marcus Antonsson, Pär E­ricsson), skadade (Papa Diouf) eller inte spelklara (Måns Söderqvist).

– Så är det ju, och det måste vi ta hänsyn till. Men vi ska försöka ha en hög spelskicklighet på mittfältet i stället.

Vad blir viktigt mot AIK?

– Att inte ge AIK tid med bollen. Får de tid så är AIK spelskickliga, och det ska vi inte låta dem vara. Därför måste vara ett tätt, aggressivt kollektiv.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM