”De tyckte att Zlatan inte skulle vara med”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Hamrén om önskan under tiden som förbundskapten

Foto: PONTUS ORRE

Ensam på altanen i radhuset firade Erik Hamrén midsommar – för utpumpad för att orka träffa människor.

I Expressens pappersupplaga berättar den förre förbundskaptenen om isoleringen, särbehandlingen av Zlatan och önskan från allsvenska tränare att peta superstjärnan.

– I dag var första gången på tre veckor som jag rakade mig.

Efter EM tackade Erik Hamrén för sig som förbundskapten med lyckade kval men genomgående kritiserade insatser i slutspelen som arv. För Expressen berättar 59-åringen nu om den tunga tiden efter avskedet.

– I dag var första gången på tre veckor som jag rakade mig. Jag tänkte att det var bäst, annars hade ni väl trott att jag har gått ned mig fullständigt, skäggig och jäklig. Haha, säger Hamrén.

”Ville bara vara själv”

Efter hemkomsten från Frankrike isolerade sig Hamrén i radhuset i Mölnlycke strax utanför Göteborg. Han hade svårt att sova, vaknade tidigt och gick ofta ut på golfbanan ensam redan vid sex på morgonen. Midsommar firade 59-åringen själv på altanen med lite mat grannarna vänligt nog kommit över med.

– Jag orkade inte träffa människor. Jag ville bara vara för mig själv.

Nu är den förre förbundskaptenen på väg tillbaka. Han beskriver för Expressen hur han är sugen på att få en nystart på tränarkarriären med ett uppdrag utanför Skandinavien men kände sig tvungen att nobba de erbjudanden som kom under det pågående EM-slutspelet.

”Gav Zlatan extra ledigt”

Hamrén såg Janne Anderssons första landskamp mot Nederländerna på tv men vill inte uttala sig om matchen, det nya landslaget eller den kritik bland andra Pontus Jansson delat ut. Däremot gläntar 59-åringen lite på dörren till det mest omtalade under hans egen tid som svensk förbundskapten: Den påstådda särbehandlingen av Zlatan Ibrahimovic.

– Jag gav honom extra ledigt ibland till exempel. Men det gjorde jag med andra spelare också. Man kan inte behandla alla lika. En del tycker att man ska behandla alla spelare på exakt samma sätt, och det tyckte jag nog också en gång i tiden. Men det funkar inte så.

– Det fanns allsvenska tränare som tyckte att Zlatan inte skulle vara med i landslaget. Att vi var bättre utan honom. För mig var det precis tvärtom. Skulle vi har några chanser att nå framgångar var vi tvungna att få vår bäste spelare att prestera.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.