Nobbade United, Chelsea och Inter

FOTBOLL

Lavezzi om valet: Kulturen fascinerar mig

Foto: Lavezzi.

Ezequiel Lavezzi lämnade ett PSG med hopp om att gå långt i Champions League och nobbade erbjudanden från Manchester United, Chelsea och Inter.

Så lockande var erbjudandet från kinesiska China Hebei Fortune.

– Den kinesiska kulturen fascinerar mig, säger 30-åringen enligt ESPN.

Många blev förvånade över Kinas plötsliga fotbollssatsning som verkligen tog fart under vintern. På kort tid lockades i Europa fortfarande heta spelare som Jackson Martinez, Alex Teixeira och Ezequiel Lavezzi till ligan.

”Viktigt beslut för mig”

Nu berättar 30-årige Lavezzi om vad han tackade nej till när han lämnade Paris Saint-Germain för att ansluta till China Hebei Fortune.

– Jag kunde ha gått till Inter, Chelsea eller Manchester United men tog beslutet att lämna för Kina. Det är ett viktigt beslut för min karriär och jag är säker på att jag kommer ställas inför många utmaningar, säger anfallaren enligt ESPN.

”Är anledningen”

Lavezzi menar också att det var mer än bara årslönen på 93 miljoner kronor som lockade.

– Klubbens utvecklingsplaner intresserar mig. Det var en av sakerna som övertygade mig, tillsammans med den finansiella biten. Jag är också fascinerad av den kinesiska kulturen och att spela där kommer bli en intressant utmaning. Det är anledningen till att jag kom.

Lavezzi medger också att äventyret i Kina kommer bli slutet på hans professionella karriär.

– Så är det troligen men nu har jag tagit det här beslutet och vill ge allt för klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM