”Skadar spelare för att tvinga sig bort”

FOTBOLL

Har spenderat elva miljarder – avslöjar galna scenerna

Foto: AP
Hangeland, här i Crystal Palace, i kamp med James Milner, Manchester City.

Deadline Day är här.

Då pågår det fulaste av fulspel på klubbarnas träningsanläggningar, avslöjar förre Premier League-spelaren Brede Hangeland.

”Spelare tacklar medspelare i knähöjd och skäller ut tränare för att tvinga sig bort”, skriver han.

Premier League-klubbarna har redan nått nya rekordhöjder i spenderade summor under sommarens transferfönster.

Över en miljard pund (motsvarade elva miljarder svenska kronor) har de 20 klubbarna i Englands högstaliga spenderat på övergångar hittills – vilket slår fjolårets notering på tio miljarder kronor, enligt Daily Mail.

Och då återstår ändå fönstrets galnaste dag: Deadline Day.

Tejpade fast telefonen

Nu avslöjar förre Premier League-backen Brede Hangeland, med ett förflutet i Fulham och Crystal Palace, om det smutsiga spelet inifrån.

Norrmannen Hangeland beskriver hur desperata spelare gör allt för att försöka tvinga sig bort från sin klubbar under fönstrets sista dag.

”Först och främst är det en dag när flera spelare kollar sina telefoner hela tiden. Jag har sett en spelare som tejpade fast sin telefon innanför strumporna för att kunna veta om han måste lämna träningen och hoppa in i duschen snabbt”, skriver Hangeland på sin blogg hos norska TV2.

”Rasar – skadar spelare”

Förutom de galna historierna avslöjar Hangeland om hur en vanlig träning förvandlas till något helt annat under ’Deadline Day’.

”Det är inte ovanligt att rasande spelare som fått besked att övergången de önskat sig inte blir av reagerar. Jag har sett spelare komma ut till träningen för att bara sparka bort alla bollar utanför planen så fort de får chansen. De tacklar medspelare i knähöjd och skäller ut klubbledare. Allt för att tvinga igenom en övergång, bränna alla broar och ta sig vidare”, skriver Hangeland.

Läkare sitter på sjukhus

Den norske mittbacken, som avslutade karriären i somras, berättar att han hört läkare sitta fastklistrade på sjukhus runt om i världen för att snabbt kunna genomföra en läkarundersökning.

”Och på torsdagmorgon 1 september är allt som vanligt igen”, berättar Hangeland.

ARTIKELN HANDLAR OM